Știrile 60m.RO

New York Times: Atacul asupra pieții din Konstantinovka care a ucis 16 oameni a fost dat de armata ucraineană

Ziarul american New York Times a realizat propria anchetă asupra tragediei de la Konstantinovka (Ucraina) și a ajuns la concluzia că atacul pieței din localitate, unde au murit 16 persoane, a fost dată de armata ucraineană.

„Dovezile compilate și analizate de New York Times, inclusiv fragmente de rachete, imagini din satelit, relatări ale martorilor oculari și postări pe rețelele sociale, sugerează cu tărie că lovitura catastrofală a fost cauzată de o rachetă de apărare aeriană ucraineană deviată, trasă de la un sistem de rachete Buk”, scrie NYT.

În septembrie, a fost efectuat un atac cu rachete pe piața orașului Konstantinovka, aflat sub controlul armatei ucrainene. 16 persoane au fost ucise și 33 au fost rănite.Publicația a publicat rezultatele investigației sale în ziua sosirii președintelui ucrainean Volodimir Zelensky în Statele Unite.

Se menționează că autoritățile de la Kiev au încercat să împiedice jurnaliştii ziarului să aibă acces la resturile rachetei și la locul prăbușirii imediat după impact, dar reporterii au reușit totuși să ajungă acolo, să intervieveze martorii și să colecteze rămășițele proiectilului.

Editorialistul ziarului Bild Julian Röpke, cunoscut pentru poziția sa anti-rusă, a scris deja despre faptul că racheta care a explodat la Konstantinovka a fost lansată de trupele ucrainene . El a ajuns la această concluzie după ce a analizat filmările impactului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button