Nelu Popa (PNL): Iohannis trebuie să îl demită urgent pe Florin Cîțu

Distribuie acest articol!

Liderul PNL Reșița îi cere președintelui Klaus Iohannis să rezolve „criza stupidă” de la nivelul Guvernului, dând de înțeles că plecarea lui Florin Cîțu de la Palatul Victoria e imposibil de evitat, că nu e doar cea mai rapidă soluție, ci și cea mai sănătoasă pentru România!

Primarul Reșiței s-a supărat iar pe conducerea PNL pe motiv că adevărații vectori de imagine ai liberalilor sunt ignorați total în luarea deciziilor importante. Popa atrage atenția că actuala criză de la nivelul Guvernului pune în pericol viitorul României deoarece în această perioadă Uniunea Europeană trimite sume uriașe statelor membre pentru a-și reveni după pandemie, iar în țara noastră atenția e îndreptată spre răfuielile politice. 

„E o chestiune stupidă! Cuvântul stupid e cel mai potrivit. E culmea să câștigi alegerile în 2020, să faci o alianță și să ai predictibilitate timp de patru ani în care nu sunt alegeri, e liniște, pace și poți să construiești, dar la niciun an să intrăm într-o astfel de criză. E stupid! Suntem în curs de validare a PNRR, vorbim de 70-80 de miliarde de euro pe care ni-i dă Uniunea Europeană fără să facem noi nimic. În momentul ăsta să ai o așa criză e stupid. Președintele României trebuie să aibă un rol mult mai ferm, mai activ, acum! Acum! Variante sunt puține, nu sunt multe. Demiterea Guvernului Cîțu și numirea unui alt prim-ministru e una dintre ele. Să încerci să faci o altă majoritate parlamentară?! Cu cine?! Nu poți să o faci decât cu PSD, dacă nu funcționează cu USR. Eu nu sunt strateg politic, dar nu sunt multe variante.”, a declarat Nelu Popa pentru expressdebanat.ro.

Practic, președintele PNL Reșița nu vorbește despre variante puține, ci despre o singură soluție, deși e evident că nu și-ar fi dorit să se ajungă într-un astfel de punct critic pentru Florin Cîțu:

„Dacă nu se întâmplă nimic, Guvernul Cîțu pică prin moțiune de cenzură, deci oricum pică! Să lași lucrurile să treneze în acest moment, în care documentele PNRR sunt la Bruxelles pentru o ultimă validare înaintea semnării, și să nu ai oameni… Zilele trecute a fost la Reșița președintele AAAS, pe tema UCMR, azi nu mai e! Nu se poate! Nu poți construi nimic în maniera asta!”

Popa consideră că miniștrii USR PLUS au partea lor de vină în această criză, dar în același timp lasă de înțeles că nici liderii PNL nu au fost prea inspirați și trimite săgeți către București deoarece oamenii valoroși pe care partidul îi are în teritoriu au fost din nou ocoliți, așa cum s-a întâmplat și în timpul negocierilor pentru formarea Guvernului. 

„Sunt oameni care au demonstrat, pe care istoria recentă i-a validat, și mă refer aici la Ilie Bolojan și alții de acest gen, oameni care nu sunt consultați, pe care nu-i bagă nimeni în seamă. Președintele României își termină mandatul, dar e important e cum îl termină. Pare că atitudinea unor miniștri USR a dus la această criză, a fost episodul Voiculescu, acum cel cu ministru Justiției, care a refuzat să semneze documentul pentru PNDL 3, dar eu am gestionat Reșița patru ani cu o majoritate foarte fragilă în Consiliul Local, în care PSD era foarte puternic. Nu nu a trebuit să știe nimeni din Consiliul Local sau cei de pe eșichierul politic ce probleme am avut, le-am rezolvat și am mers înainte. Nu trebuia să se ajungă în ședința de Guvern și să ne trezim că nu există avizul ministrului Justiției pe «Anghel Saligny», trebuia să se discute înainte. Românii să nu trebuie să aibă de suferit! Am tras un semnal de alarmă ca președintele Iohannis să intervină. Și să intervină rapid!”, a mai comentat Nelu Popa.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: