Știrile 60m.RO

Negociator rus: Moscova și Kievul sunt ‘la jumătatea drumului’ spre un acord

Moscova și Kievul sunt „la jumătatea drumului” în a cădea de acord asupra problemei demilitarizării Ucrainei, iar opiniile lor sunt cel mai aliniate cu privire la neutralitatea Ucrainei și renunțarea la aderarea la NATO, spune negociatorul rus Vladimir Medinski, potrivit BBC.

Agenția de știri rusă Interfax îl citează pe Medinsky spunând că echipele de negociere au discutat despre garanții de securitate în cazul în care Ucraina nu mai încearcă să se alăture alianței militare occidentale.

Președintele Vladimir Putin i-a spus ieri președintelui turc Recep Tayyip Erdogan care sunt cerințele precise ale Rusiei pentru un acord de pace cu Ucraina.

Principalul este acceptarea de către Ucraina că ar trebui să fie neutră și să nu solicite aderarea la NATO. Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a recunoscut deja acest lucru.

Există și alte cerințe în această categorie, care în cea mai mare parte par să fie elemente pentru ca partea rusă să iasă basma curată. Ucraina ar trebui să treacă printr-un proces de dezarmare pentru a se asigura că nu este o amenințare pentru Rusia. Ar trebui să existe protecție pentru limba rusă în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button