Economie

Ne pleacă valorile! O companie a vândut românilor bogați apartamente de peste 75 de milioane de euro în Dubai

Piața imobiliară din Dubai este în plină expansiune, cu o creștere cu 61,7% a numărului de tranzacții imobiliare în 2022 față de 2021. Românii au cumpărat apartamente de 75 milioane euro de la dezvoltatorul Sobha din Dubai în primele 7 luni din acest an. În contextul inflaționist și geopolitic actual, tot mai mulți investitori își îndreaptă atenția spre piața imobiliară din Dubai, unul dintre cele mai cosmopolite, dar și cele mai sigure orașe din lume, scrie Mediafax.

În luna iulie a anului curent, de exemplu, în Dubai s-au înregistrat nu doar cele mai multe tranzacții imobiliare lunare, ci acestea au atins și cea mai mare valoare din ultimii 13 ani (aproximativ 5,6 miliarde euro), comparativ cu aceeași perioadă a anilor trecuți. Și românii se află pe lista celor interesați de Dubai, Sobha, unul dintre cei mai apreciați dezvoltatori imobiliari din Dubai raportând anul acesta vânzări de 75 de milioane de euro către cetățenii români.

Piața imobiliară din Dubai este în plină expansiune, cu o creștere cu 61,7% a numărului de tranzacții imobiliare în 2022 față de 2021.

Conform statisticilor oficiale, luna trecută s-au înregistrat 7138 tranzacții imobiliare în Dubai, în valoare totală de circa 5,6 miliarde euro. Per total, în primele 7 luni ale anului în curs, prețurile apartamentelor din Dubai au crescut cu aproximativ 7%, potrivit unui studiu Betterhomes. Se estimează că prețurile vor continua să crească, mai ales pe proiectele off-plan cu livrare în 2025-2026. Românii au cumpărat anul acesta apartamente de 75 milioane de euro de la Sobha, unul dintre cei mai apreciați dezvoltatori imobiliari din Dubai

Prețurile la Sobha Hartland încep de la 420.000 euro, iar cele mai vândute sunt apartamentele cu 2 camere (în rate pe 5 ani, câte 10% la fiecare 6 luni)

Prețul unui apartament cu două camere pornește de la 420.000 euro: are un living si un dormitor, cu o suprafață de circa 80 mp. În ultimele luni atenția investitorilor români s-a îndreptat spre locuințe mai mari, de 3 și 4 camere, ale căror prețuri pornesc de la 520.000 euro pentru 3 camere și 775.000 euro pentru 4 camere. Toate se achită în rate pe 5 ani, câte 10% la fiecare 6 luni, iar avansul pentru rezervare este de 2%. Motivele pentru care românii investesc în Dubai sunt că au 0% taxe și impozite, randament peste medie pe proiectele off-plan, posibilitatea de plată în rate pe 5 ani și garantarea investiției de Guvern

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button