Politică

Ne facem din nou de râs!? Aderarea la Spațiul Schengen pe ordinea de zi la Consiliul JAI

Surse guvernamentale susțin pentru 60m.ro că România riscă să se facă din nou de râs la Consiliul JAI pe 5 decembrie. Aderarea României la spațiul Schengen a fost pusă pe ordinea de zi a Consiliului JAI din 5 decembrie.

Partea austriacă afirmă că nu va accepta lărgirea Spațiului Schengen până nu înregistrează o scădere a numărului cererilor de azil.

Potrivit agendei Consiliului JAI, subiectul apare pe agendă ca posibil: „(poss.) Council Decision on the full application of the provisions of the Schengen acquis in Bulgaria and Romania (Legal basis: Article 4 (2) of the 2005 Act of Accession of Bulgaria and Romania) Adoption”

Alexander Schallenberg, ministrul de Externe al Austriei, a anunțat vineri că țara sa își menține veto-ul față de extinderea spațiului Schengen cu România și Bulgaria, transmite publicația Die Presse, citată de Rador Radio România. În cadrul unei discuţii cu omologul sau bulgar, Maria Gabriel, aflat în vizită la Viena, Schallenberg a afirmat că Austria are o problemă legată de Schengen.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button