Ne cred idioți: au promis 3 000 km de autostradă deși au făcut sub 800 în 30 de ani

Președintele României a terminat cu proiectul România Educată și face un pas în față. Când folosim cuvântul „terminat” chiar am dorit să spunem că a terminat-o: rata de promovabilitate la BAC a fost cea mai scăzută din ultimii 6 ani, adică de când a preluat mandatul și a făcut o prioritate din Educație s-a ales praful. Vorba vine că s-a ocupat, căci în realitate doar a vorbit.

La cuvinte se pricepe bine atât președintele cât și premierul Ludovic Orban. Acum vin cu un nou proiect din care extragem o singură temă: vor construi în următorii ani mai mult de 3 000 de kilometri de autostradă.

Aceeași politicieni ce au făcut în 30 de ani doar 730 km de autostradă, acum ne mint cu nerușinare că vor reuși 3 000 km.

E ca și cum am avea pretenția ca cei care au dus la faliment o firmă în mod spectaculos să găsească soluția salvatoare.

Cu această clasă politică nu putem construi autostrăzi și acest lucru este dovedit. Se pot face peste 3 000 de km de autostradă dar numai dacă sistemul infracțional care domină România va fi îndepărtat din conducerea politică.

Problema României nu sunt resursele ci managementul politic dezastruos. Atunci când țara este înțesată de inculți, oameni leneși, coruptibili, incompetenți, adunați prin partidele politice, cu greu poți să mai construiești deja.

Dacă spuneau 30 de km i-am fi crezut oameni serioși, dacă spuneau 300 de km am fi crezut că mint, când spui 3 000 de km deja mint cu nerușinare și consideră pe români niște proști.

Dar românii nu sunt proștii lor, românii se trezesc după 30 de ani de ocupație a statului de către mafioții organizați în partidele politice.

Mai țineți minte când Șova ne-a prezentat harta cu traseul autostrăzilor și a spus că până la finalul mandatului său vor fi gata? Binențeles că nu au fost gata nici studiile de fezabilitate, ce să mai vorbim de pus piatra pe jos și de întins cu utilajele.

Aceeași placă o tot auzim prin rotație de la noii salvatori ai națiunii, dar vechi în partidele politice ce sunt responsabile de dezastrul țării.

România a pierdut 30 de ani importanți. Avem specialiști, avem cei mai buni muncitori din Europa, avem resursele naturale necesare pentru construcția autostrăzilor, avem companii românești puternice, dar nu avem politicieni capabili și cu voință. Singurul interes al lor este furtul banului public, ținta fiind zecile de miliarde de euro din bugetul național.

%d blogeri au apreciat: