Navalnîi a fost externat, iar o refacere completă a opozantului rus este „posibilă”, anunţă Spitalul Charité din Berlin

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, spitalizat de la 22 august, la Berlin, şi care ar fi fost otrăvit cu Noviciok, a fost autorizat marţi să părăsească spitalul, din care a fost externat miercuri, iar o refacere completă este posibilă, a anunţat miercuri Spitalul berlinez Charité, relatează AFP.

„Starea sănătăţii pacientului s-a ameliorat, iar terapia intensivă a fost întreruptă” după 32 de zile de spitalizare, a anunţat într-un comunicat instituţia, una dintre cele mai reputate din lume.

„Având în vedere desfăşurarea tratatemtului în acest stadiu şi starea actuală a pacientului, medicii consideră că o refacere completă este posibilă”, anunţă spitalul berlinez.

„Eventualele consecinţe pe termen lung ale otrăvirii grave pot fi evaluate doar după tratament”, a avertizat, însă, Charité.

Opozantul numărul unu al Kremlinului a postat în ultimele zile mai multe fotografii în care apare, inclusiv una împreună cu soţia sa, într-un balcon al spitalului, în care este slăbit şi are cearcăne la ochi.

Potrivit susţinătorilor lui Navalnîi, urme de noviciok au fost găsite pe o sticlă de apă pe care au luat-o din camera de hotel în care s-a cazat în Siberia.

Lui Navalnîi i s-a făcut rău în timpul unui zbor, în Rusia, la 20 august, şi a fost internat iniţial într-un spital siberian, după care a fost transferat în Germania.

Mai multe laboratoare specializate – german, francez şi suedez – au stabilit că a fost victima unei otrăviri cu un agent neurotoxic de tip noviciok., lucru pe care Moscova îl contestă.

Sursa: News.ro

 • COS Târgoviște: Alexandru Munteanu de la USR-PLUS și prietenii MAFIEI RUSE
  Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște este controlat de o serie de firme înregistrate în România și conexiuni directe cu companii offshore controlate de oligarhul rus Igor Zyuzin și interpușii săi. Cel mai important soldat al rușilor de la Mechel este Sergiu Lapti. În această combinație de la COS Târgoviște avem firmele EAST EUROPE METAL CONCEPT SRL controlată
 • Mărțișorul, marcă a expresiei culturale tradiţionale românești
  O posibilă „împărăție a Mărțișorului”. Spațiul carpato-balcanic ar putea fi denumit și spațiu al Mărțișorului. Obiceiul arhaic românesc al mărțișorului există la toți dacoromânii, meglenoromânii și aromânii, fiind transmis și populației bulgarofone din Peninsula balcanică. L-au împrumutat și alții, dar nimeni nu l-a generalizat ca noi, scrie Vlad Cubreacov pe blogul său. De aceea, există
 • INEDIT VIDEO: Sarkozy, condamnat la închisoare cu executare pentru corupție
  Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost condamnat, luni, la 3 ani de închisoare pentru corupție, din care unul cu executare. Decizia tribunalului poate fi atacată cu recurs, scrie Le Figaro. Parchetul naţional financiar ceruse patru ani de închisoare, dintre care doi cu suspendare, împotriva fostului preşedinte al Franței, acuzat de corupție și trafic de
 • Rodica Boancă (AUR): Nu vindeți la fiare vechi combinatele țării!
  Rodica Boancă, senator AUR, atrage antenția asupra situației dificile în care se află mai multe întreprinderi industriale din România, pe care actuala conducere dorește să le privatizeze pe motiv că nu sunt profitabile. Într-o astfel de situație se află și combinatul chimic Amonil S.A., care, dintr-o societate care deservea mai mult de jumătate din țară
 • Ursula von der Leyen anunţă o lege pentru paşaportul de vaccinare electronic
  Uniunea Europeană (UE) urmează să prezinte – în martie – un proiect legislativ cu privire la un ”paşaport vaccinal electronic”, a anunţat luni preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, relatează Reuters. Şefii de stat şi de guverne UE au convenit în cadrul unui summit virtual, la sfârşitul săptămânii trecute, să lucreze la ”paşapoarte de
%d blogeri au apreciat: