Navalnîi a fost externat, iar o refacere completă a opozantului rus este „posibilă”, anunţă Spitalul Charité din Berlin

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, spitalizat de la 22 august, la Berlin, şi care ar fi fost otrăvit cu Noviciok, a fost autorizat marţi să părăsească spitalul, din care a fost externat miercuri, iar o refacere completă este posibilă, a anunţat miercuri Spitalul berlinez Charité, relatează AFP.
„Starea sănătăţii pacientului s-a ameliorat, iar terapia intensivă a fost întreruptă” după 32 de zile de spitalizare, a anunţat într-un comunicat instituţia, una dintre cele mai reputate din lume.
„Având în vedere desfăşurarea tratatemtului în acest stadiu şi starea actuală a pacientului, medicii consideră că o refacere completă este posibilă”, anunţă spitalul berlinez.
„Eventualele consecinţe pe termen lung ale otrăvirii grave pot fi evaluate doar după tratament”, a avertizat, însă, Charité.
Opozantul numărul unu al Kremlinului a postat în ultimele zile mai multe fotografii în care apare, inclusiv una împreună cu soţia sa, într-un balcon al spitalului, în care este slăbit şi are cearcăne la ochi.

Potrivit susţinătorilor lui Navalnîi, urme de noviciok au fost găsite pe o sticlă de apă pe care au luat-o din camera de hotel în care s-a cazat în Siberia.

Lui Navalnîi i s-a făcut rău în timpul unui zbor, în Rusia, la 20 august, şi a fost internat iniţial într-un spital siberian, după care a fost transferat în Germania.
Mai multe laboratoare specializate – german, francez şi suedez – au stabilit că a fost victima unei otrăviri cu un agent neurotoxic de tip noviciok., lucru pe care Moscova îl contestă.
Sursa: News.ro
- Lege de robi: dacă nu îți plătești amenda îți iau carnetulRomânia pare hotărâtă să-și strivească propriii cetățeni sub bocancul unui stat tot mai abuziv. Noua propunere legislativă, care prevede suspendarea permisului de conducere pentru neplata unei amenzi timp de 90 de zile, nu este o simplă măsură administrativă. Este o formă de represiune economică. O lege de robi. Întâi îți dă statul o amendă, apoi …
- Nicușor Dan, în presa germană: Serviciile secrete nu s-au implicat suficient în problema anulării alegerilor din decembrie 2024Nicușor Dan, aflat într-o vizită în Germania, a afirmat într-un interviu acordat publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung că serviciile secrete nu s-au implicat suficient în gestionarea situație create de anularea alegerilor prezidențiale în 2024 și că are de gând să numească în fruntea serviciilor două persoane care să nu provină nici din servicii, nici din politică. …
- Familia tradițională, model de carieră la stat: mamă, tată, fiu și nora, toți angajați la primărieÎn multe primării din România, mai ales în mediul rural, „familia tradițională” nu mai este doar o valoare culturală, ci a devenit o schemă perfectă de ocupare a instituțiilor publice. Mamă, tată, fiu și noră ajung angajați pe posturi bine plătite în aceeași primărie, în timp ce mii de tineri calificați nu prind niciun loc …
- Recalcularea pensiilor întârzie inexplicabil: sistemul informatic cedează, iar pensionarii așteaptăRecalcularea pensiilor bate pasul pe loc, cu întârzieri de luni de zile, în timp ce autoritățile invocă probleme informatice și măsuri fiscale neclare. Ministrul Muncii, Florin Manole, recunoaște că nici așa-numita „mică recalculare” nu avansează, iar softul Casei de Pensii este „suprasolicitat”. Pensionarii rămân în continuare victimele unui sistem blocat între promisiuni și erori de …
- Guvernul taie 40% din posturi, dar inventează o nouă direcție! Austeritate cu parfum de sinecuri la Palatul VictoriaMăsuri de austeritate anunțate cu surle și trâmbițe, dar în spatele „reformei” se naște o nouă structură de stat. Se dau afară sute de oameni, dar se înființează „Departamentul pentru Continuitate Guvernamentală” , o invenție birocratică cu 7 posturi noi și zero eficiență. Iar flota de mașini de lux merge mai departe, pe 12 milioane …