Internațional

Navalnii a aflat în direct că va face pușcărie aproape pe viață

Un tribunal din Rusia l-a condamnat, vineri, pe Aleksei Navalnîi, principalul lider al opoziţiei, aflat deja în detenţie, la 19 ani de închisoare pentru activităţi extremiste, într-un proces considerat ca având caracter politic.

Aleksei Navalnîi a fost găsit vinovat de înfiinţarea şi finanţarea unei organizaţii extremiste, o referire la asociaţii pentru combaterea corupţiei, conform agenţiei The Associated Press, citată de Mediafax.

Procurorii ceruseră 20 de ani de închisoare, iar instanţa a decis o pedeapsă de 19 ani de detenţie.

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, execută deja o pedeapsă de nouă ani de închisoare în Penitenciarul Melehovo, aflat la 240 de kilometri est de Moscova, pentru o serie de acuzaţii de fraude şi încălcări ale procedurilor judiciare. Echipa lui Navalnîi consideră că sunt sentinţe cu caracter politic.

Aleksei Navalnîi, principalul adversar politic al preşedintelui Vladimir Putin, a afirmat joi că se aşteaptă la o sentinţă de tip „stalinist”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button