Internațional

Nava umanitară Alan Kurdi a revenit pe mare şi a salvat 133 de migranţi

Organizaţia umanitară germană Sea-Eye a anunţat că nava Alan Kurdi a salvat 133 de migranţi care încercau să ajungă în Europa traversând Marea Mediterană, informează dpa-international.com.Iniţial, echipajul navei umanitare a salvat 114 persoane de pe o ambarcaţiune gonflabilă şi o barcă de lemn. Printre cei salvaţi se numără opt copii şi opt femei, una dintre ele însărcinară. Apoi, au fost salvate încă 19 persoane de pe o barcă de pescuit. În barcă se aflau zece copii, patru femei şi cinci bărbaţi. Migranţii au avut un “noroc incredibil” că au fost găsiţi de nava umanitară, a declarat Gordon Isler, preşedintele Sea-Eye.

Nava Alan Kurdi, care are ca scop salvarea migranţilor aflaţi în pericol pe mare, a reînceput să acţioneze de o săptămână pe Marea Mediterană. În mai, nava a fost reţinută de autorităţile italiene, care au susţinut că vasul are defecte tehnice. Ulterior, navei i s-a permis să se deplaseze până la un port spaniol din apropiere de Valencia, pentru lucrări de întreţinere. În urmă cu o săptămână, navei i s-a permis să revină pe mare.

Refugiaţii şi migranţii încearcă în mod repetat să traverseze Marea Mediterană din Libia spre Europa. Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, în acest an au murit cel puţin 590 de oameni în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană.

 » Citiți întreg articolul pe www.ZiarulDeIasi.RO

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button