Internațional

Nava amiral a NATO s-a defectat în largul Marii Britanii

Portavionul HMS Prince of Wales al Marinei Regale, nava amiral a NATO, s-a defectat în largul Coastei de Sud a Angliei, la scurt timp după ce a pornit în larg pentru o misiune în SUA, conform BBC.

Portavionul Royal Navy HMS Prince of Wales s-a defectat la scurt timp după ce s-a îmbarcat pentru exerciții în SUA.

Transportatorul a plecat sâmbătă de la baza navală Portsmouth, înainte să apară o „problemă mecanică emergentă”.

Marina Regală a Regatului Unit a declarat că portavionul HMS Prince of Wales rămâne în zona de exerciții de pe Coasta de Sud a Angliei.

Plecarea navei a fost planificată pentru vineri, dar a fost amânată din cauza unei probleme tehnice.

Marina Regală nu a oferit detalii dacă avaria actuală a este legată de problema tehnică anterioară.

Site-ul de specialitate Navy Lookout a raportat că problema a fost cauzată de „deteriorarea arborelui elicei tribord, deși Ministerul britanic de Justiție nu a oferit încă nici un comentariu în acest sens.

Potrivit sursei citate, dacă problema nu va putea fi rezolvată pe mare, permițând navei de război să-și continue călătoria către SUA, ar putea fi nevoie ca aceasta să intre în docul uscat de la Rosyth, Scoția, înainte de inspecția planificată din 2023.

Nava amiral NATO navighează spre America de Nord, unde echipajul se va antrena alături de Forțele Navale ale SUA, Marina Regală Canadiană și de Corpul Marin al SUA (United States Marine Corps)

Construcția navei de război de 65.000 de tone a fost realizată de Rosith, la un cost de 3,5 miliarde de euro.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button