EconomieȘtirile 60m.RO

Năsui a uitat că e ministru în România. Îi trimite pe români în vacanță în Grecia, în loc să sprijine HoReCa

Eliminarea voucherelor de vacanță, lovitura fatală pentru industria ospitalității din România. Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) îl critică pe ministrul Economiei Claudiu Năsui că, în loc să îi păstreze pe turiştii români în ţară, îi încurajează să-și petreacă vacanțele în Grecia.

Cu tăierea voucherelor de turism practic s-a pus capac turismului românesc în acest an. M-aş fi aşteptat la ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului să fie pe litoral în această perioadă, că mai e un pic şi se deschide sezonul. Să meargă şi măcar să stea de vorbă cu operatorii, să vadă care sunt nevoie acestora, să dea nişte mesaje în calitate de ministru care să vină în sprijinul lor.

(…) Domnul ministru al Economiei a făcut o prezentare in extenso, preluată de toată presa, în care ne spunea tuturor ce bine o să fie în Grecia şi cum o să se deschidă sezonul în Grecia. Atâta inabilitate n-am văzut niciodată: tu eşti ministrul Turismului din România! Tu trebuie să-i păstrezi pe turişti în România şi să aduci turişti din străinătate în România. De turiştii români plecaţi în străinătate se ocupă Ministerul Afacerilor Externe, nu se ocupă Ministerul Turismului, care trebuie să aducă bani la bugetul de stat prin turism, să crească competitivitatea operatorilor români şi să promoveze turismul românesc, că de aia se numeşte aşa„, a afirmat Florin Jianu.

Back to top button