Știrile 60m.RO

Moţiunile de cenzură împotriva guvernului Franţei au picat. Reforma pensiilor merge înainte

Adunarea Naţională din Franţa a respins luni seară cele două moţiuni de cenzură depuse împotriva guvernului francez pentru proiectul său de reformă a pensiilor, care a generat proteste masive în toată ţara, informează Agerpres.

Prima moţiune, cea care era cotată cu cele mai multe şanse de a fi adoptată, a întrunit 278 de voturi din cele 287 necesare. Aceasta fusese depusă de blocul LIOT după ce guvernul a anunţat că recurge la un articol special din Constituţie, asumându-şi răspunderea pentru reforma care prevede majorarea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Deputaţii au votat ulterior moțiunea depusă de partidul Adunarea Naţională (RN), al lui Marine Le Pen, dar aceasta a primit doar 94 din cele 287 de voturi necesare. Sfârşitul săptămânii a fost marcat de demonstraţii şi proteste în care au avut loc ciocniri cu forţele de ordine, din cauza asumării de către Guvern a acestei reforme, fără vot final în Parlament. Se aşteaptă ca protestele să continue, joi, când a fost anunţată o zi de grevă de către sindicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button