Moţiunea de cenzură inițiată de USR PLUS și AUR împotriva guvernului Cîțu va fi citită în ședința de plen a parlamentului

Distribuie acest articol!

Moţiunea de cenzură, care este iniţiată de parlamentarii USR PLUS şi AUR împotriva guvernului condus de liberalul Florin Cîţu, va fi citită astăzi în şedinţa de plen a parlamentului, aceasta fiind programată la ora 16:00. Şedinţa a fost convocată de preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, care au considerat că parlamentarii nu pot fi lipsiţi de dreptul de a depune o moţiune, în condiţiile în care, în Birourile Permanente Reunite, nu a fost posibilă stabilirea unei calendar de dezbatere, pentru că nu s-a întrunit cvorumul de şedinţă.

Biroul Politic Național al PNL convocat de premierul Florin Cîțu a decis ca parlamentarii partidului să nu participe la ședința de plen în care va fi citită moțiunea de cenzură. Iar atunci, senatorii și deputații care vor încălca decizia conducerii partidului și vor fi sancționați chiar cu excluderea din PNL.

Nu este vorba despre domnul Orban, este vorba despre membrii PNL, despre parlamentarii PNL care sunt acolo pentru că au fost votaţi pe listele PNL. Din punctul meu de vedere este inadmisibil să faci vreun demers pentru a-ţi da jos propriul guvern. Doar PSD face asta doar, doar Dragnea şi deocamdată văd că și USR a copiat această metodă, a spus Florin Cîțu.

Președintele PNL, Ludovic Orban, spune, că un parlamentar nu poate fi sancționat dacă participă la ședința de plen a legislativului.

,, Le atrag atenția colegilor mei mai înfierbântați că au obligația, atât ca cetățeni, dar și ca membri ai Partidului Național Liberal, să respecte Constituția și legile țării. Nu voi vota moțiunea de cenzură și niciun parlamentar al Partidului Național Liberal nu va vota moțiunea de cenzură” a adăugat Orban.

De asemenea, Orban a explicat că a convocat împreună cu președintele Senatului, Anca Dragu, ședința de plen reunit pentru a respecta Constituția, după ce, de patru ori, conducerea Parlamentului nu a reușit să stabilească un calendar pentru moțiunea de cenzură. Purtătorul de cuvânt al lui USR PLUS, Ionuț Moșteanu, spunea că demersul de convocare este normal şi a făcut apel către toți parlamentarii să participe la ședință.

,,Dacă vreți ca Florin Cîțu să plece, veniți și votați! Dacă vreți să îl protejați ca până acum, protejați-l în continuare și consfințiţi acest parteneriat. Eu fac un apel la toți oamenii politici responsabili să nu mai facă astfel de abuzuri, să lase moțiunea să își urmeze parcursul. PSD anunță că parlamentarii săi vor participa la ședința de plen reunit și vor susține demersul USD PLUS AUR, dacă moțiunea ajunge la vot. Grupul minorităților naționale nu va participa la niciuna dintre ședințele de plen pe tema moțiunii de cenzură, iar UDMR face din nou apel la responsabilitate și dialog între partenerii de coaliție. Între timp, guvernul a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu un conflict cu Parlamentul pe tema moțiunii de cenzură. Executivul reclamă că documentul nu ar avea numărul minim de semnături valide și că președintele Camerei Deputaților nu a informat guvernul despre moțiune în aceeași zi în care a fost depusă”, a afirmat Ionuț Moșteanu.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: