Miza atacului „presei” asupra AUR: șantaj pentru banii din subvenția partidelor. Ei vor să facă spital

Imediat după anunțarea rezultatelor alegerilor parlamentare televiziunile din România s-au înghesuit în a prezenta informații false cu privire la partidul AUR.

Totul a început chiar în seara numărării voturilor când la iRealitatea TV noua formațiune politică era dată la doar 3%, în condițiile în care numărătoarea finală i-a plasat pe locul IV cu peste 9% din voturile românilor. Nici o televiziune nu a oferit mai mult de 6% și cu toate acestea adevărul a ieșit la iveală: partidul AUR era deja un fenomen.

George Simion a reușit să elimine de pe scena politică doi premieri și un fost președinte de țară, adică PMP și PRO ROMÂNIA cu ALDE.

Fake News-urile au început din acel moment să fie o constantă în viața presei plătite de partide și acuzată apoi că nu a reușit să blocheze accesul unui partid ce nu face parte din sistem în parlamentul României.

Însă audiența presei TV și a celei scrise tradiționale se află în picaj liber. Rețele de socializare au preluat în forță misiunea mijloacelor de informare în masă și românii au la dispoziție mesaje din mai multe surse și pot discerne ce consideră că este corect, nu mai au nevoie de opiniile analiștilor de tarabă.

Nimeni nu mai crede în ceea ce se scrie.

Cam toate instituțiile media care lovesc în români sunt abonate la cele 50 de milioane de euro date ca și mită, sub forma unei subvenții, de către PNL, USR și UDMR. Dar acești bani nu au ajutat cu nimic partidele politice deoarece PNL s-a plasat undeva la 25% și USR pe la 15%.

Dezastrul a fost unul total deoarece performanța presei plătite a fost una scăzută. Acolo nu se mai află strategi care să gândească și mimetiști ce dau din gură fără să gândească: dacă a venit comanda ea nu se comentează ci se execută.

Partidul AUR este un partid puternic, bine organizat, cu membri și susținători destul de radicali și implicați în acțiuni. Cu cât lovești mai puternic în ei cu atât mai puternic devine partidul.

În timpul campaniei electorale presa a neglijat total mesajele venite din social media și care anunțau o victorie iminentă a noii formațiuni politice condusă cu mână de fier de către George Simion și Claudiu Târziu, cei doi copreședinți ai organizației.

Acum miza devine și mai mare: se fac presiuni ce depășesc limitele admise de către CNA pentru ca partidul AUR să vină cu coada între picioare pentru semnarea unor contracte de publicitate.

Practic miza discreditărilor o reprezintă o formă de șantaj mediatic pentru ca partidul AUR să vină să semneze contracte de publicitate politică cu presa în cauză.

Liderii partidului, George Simion și Claudiu Târziu, au anunțat deja public că refuză să dea bani la presă și că aceștia vor fi direcționați către construcția unui spital.

În ultimii patru ani câteva sute de milioane de euro au primit partidele politice sub formă de subvenție și rambursări din campania electorală. Sumele sunt cu adevărat amențitoare și permiteau cu siguranță dublarea alocațiilor copiilor.

 • Un economist desființează minciunile lui Cîțu: Ministerul Finanțelor nu a negociat cu CE un deficit de 7%
  Florin Cîțu declara zilele trecute că bugetul de stat se află sub presiune mare deoarece trebuie să ne încadrăm în deficitul de 7% agreat cu Comisia Europeană. Economistul Adrian Câciu desființează această afirmație și susține că nu există niciun document oficial care să ateste acest lucru. „Trebuie să știți ceva: Nu este prezentat nici un
 • George Simion (AUR) se pronunță ferm pentru redeschiderea școlilor. Riscăm să ne condamnăm copiii la sărăcie și prostie
  George Simion a pledat pentru redeschiderea școlilor cu respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19. Liderul AUR a fost prezent în platoul Antena 3 și a fost singurul dintre invitați care a subliniat că educația este un drept fundamental. „Educația este un drept fundamental. Din martie copiii României nu mai merg la școală. Dacă nu suntem
 • Țara arde și baba se piaptănă. Cîțu și-a luat consilier onorific
  Cîțu l-a numit pe deputatul PNl Iulian Alexandru Muraru, fratele consilierului prezidențial Andrei Muraru, consilier onorific. Potrivit informațiilor, funcția nu este remunerată. În plus, Muraru este și „reprezentant special al Guvernului României pentru promovarea politicilor memoriei și combaterea antisemitismului și a xenofobiei”, potrivit deciziei din Monitorul Oficial. Iulian Alexandru Muraru este profesor asociat în Ştiinţe
 • Mihai Viteazul între unirea românilor și refacerea Imperiului Bizantin
  Mihai Viteazul este cea mai luminoasă personalitate a istoriei românești din perioada de trecere de la Evul Mediu, la Epoca Modernă, sau din epoca ”premodernității”. Dacă este să aruncăm o privire peste harta Europei, este de ajuns să arătăm că la Madrid domnea Filip al II-lea, celebrul fiul al împăratulului Carol Quintul, la Londra, Anglia
 • Promisiuni: PNL anunță majorarea alocațiilor cu 20%
  Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunțat că alocațiile copiilor vor fi majorate cu 20% începând cu 1 februarie. O a doua tranșă de creștere ar urma în luna iunie. „Alocațiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocațiilor avem o lege în Parlament și vom
%d blogeri au apreciat: