Social

Miting în Bucureşti pentru stoparea livrărilor de arme Ucrainei şi demararea neîntârziată a negocierilor de pace

Luni a avut loc în Bucureşti primul miting dedicat invaziei Rusiei în Ucraina, organizat de filiala românească a ONG-ului Humanity for peace, participanții solicitînd stoparea livrării de arme către regimul Zelenski și lansarea de discuții neîntîrziate pentru pace, scrie inpolitics.ro.

Cîteva zeci de cetățeni au răspuns ieri apelului Comitetului pentru pace, ieșind în stradă cu pancarte anti-război. Ziua a fost aleasă simbolic, la 78 de ani de la lansarea bombei de la Hiroșima.

”Noi, subsemnații, cetățeni din lumea întreagă, îngrijorați de situația actuală, ne-am unit prin această petiție pentru vă cere măsuri decisive pentru a obține pace și securitate durabile pentru întreaga omenire. Situația conflictuală actuală cere urgent atenție și vă rugăm să răspundeți, fără ocolișuri, cererilor noastre pentru a asigura un viitor în pace și securitate” se arată în manifestul organizației.

În document se mai solicită oprirea oricărei finanțări și livrări de arme pentru Ucraina, convocarea de negocieri de pace necondiționate și, totodată, dizolvarea NATO, ”pentru a putea progresa spre o nouă eră de cooperare internațională și de încredere mutuală. Eliminând confruntarea între blocuri, vom putea promova un mediu în care relațiile internaționale vor fi fondate pe cooperare și nu pe confruntare”.

”A venit momentul să intrăm în acțiune și vă cerem să folosiți această ocazie istorică pentru a construi o lume în care conflictele sunt soluționate prin mijloace pacifice și în care securitatea și bunăstarea tuturor popoarelor sunt garantate” se mai arată în manfestul organizației.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button