Politică

MITĂ pentru presă: Televiziunile, în genunchi pentru Gabriela Firea

Patru televiziuni de știri și-au oprit simultan emisia, joi, pentru a transmite în direct un eveniment la care participau ministrul PSD al Familiei, Gabriela Firea, și primarul PSD al Sectorului 4, Daniel Băluță. Jurnalistul Cristian Andrei (Europa Liberă), care a sesizat primul această situație, suspectează că transmisia a fost difuzată contra cost, cel mai probabil banii provenind de la Primăria Sectorului 4.

„Antena3, RTV, B1 TV, Realitatea opresc simultan știrile pentru a transmite un eveniment la care participa Băluță și Firea. Poziția centrală o are Gabriela Firea, noul ministru al Familiei, care ține și un discurs. Nu apare vreun semn de publicitate.

Cine a plătit această promovare, cu cât?

Să nu îmi spuneți că patru televiziuni au considerat simultan nevoia să dea mesajul Gabrielei Firea, fără că în spate să existe o plata din partea cuiva. Primăria Sectorului 4 este probabil cea care a plătit pentru că discursul Gabrielei Firea să fie difuzat.

Relația dubioasă presă – partide (politicieni) nu a dispărut. Gențile cu bani umblă altfel”, a subliniat jurnalistul Cristian Andrei pe Facebook.

Ce s-a întâmplat de fapt? Primăria Sectorului 4 a inaugurat nouă casă de tip familial în care au fost cazați 12 copii proveniți din familii defavorizate.

Evenimentul a fost transformat într-un uriaș spectacol propagandistic, având-o în centru pe Gabriela Firea.

“Că ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, dar și că mama a trei băieți sunt și voi fi mereu atentă la nevoile tuturor copiilor aflați în situații speciale. Sunt preocupată de toate aspectele vieții acestor copii, obiectivul meu la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse este că ei să aibă condiții bune de viață, să nu mai existe situații în care să reclame lipsa unei alimentații adecvate, cazuri de violență, lipsa terapiei în cazul celor care au nevoie de psiholog, sau lipsa unui suport atunci când părăsesc centrele în care și-au trăit copilăria și adolescență. Încă mai sunt multe de făcut”, a declarat Gabriela Firea în direct la patru televiziuni.

Este însă puțin probabil că Gabriela Firea a avut vreun rol în deschiderea centrului, ea plângându-se în urmă cu câteva zile că nu are nici sediu pentru Ministerul Familiei și nici subordonați.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button