JUSTIȚIE

Mită de 7.000 de euro pentru un post la Metrorex

Zeci de poliţişti, jandarmi şi procurori DIICOT au descins chiar în mijlocul examenului pentru ocuparea postului de mecanic de locomotivă la metrorex, care, potrivit unor surse din anchetă, ar fi fost fraudat.

Scandal de fraudă la examenul pentru mecanicii de tren Metrorex. Percheziţii de amploare la sediul Metrorex, fiind vizaţi mai mulţi instructori, dar şi candidaţi care şi-ar fi cumpărat posturile cu mii de euro.

Conform sursei citate, instructorii le-ar fi promis candidaţilor ajutor pentru a frauda examenele, evident, în schimbul unor sume de bani. Descinderile au început miercuri, 23 noiembrie, chiar în timpul examenelor. Procurorii suspectează că ar exista aproximativ 20 de lucrări fraudate. Pentru un loc garantat, candidaţii aveau de plătit undeva între 6 şi 7.000 de euro.

Instructorii sunt suspecți că ar fi vrut să fraudeze acest examen în favoarea unor candidați, în schimbul unei sume de bani. Ei ar fi promis candidaților că vor primi subiectele înainte de susținerea examenului.

Este important de precizat că salariul unui mecani de metrou ajunge până la 7.000 de lei, fără sporuri. Dosarul care vizează faptele de corupţie este instrumentat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button