Politică

Mirel Palada avertizează sistemul: AUR a explodat în sondaje după nunta lui George Simion

Mirel Palada, patronul casei de sondaje Sociopol, susţine într-o postare pe Facebook că AUR a crescut semnificativ în sondaje după nunta lui George Simion.

„Nunta lui Simion a produs consecinţe puternice. Nu doar mediatice, rating şi expunere. Ci şi electorale. Nu vă spun procente. Din două motive. A) oricum n-aţi crede ar trebui să vă… să vă… cum să vă spun eu ce-ar trebui să vă fac după ce aflaţi sondajul, în aşa fel incit să nu mă baneze din nou sărăcia asta de algoritm fascistoid? Înţelegeţi voi: ar trebui să vă…

* * *

În mişcările de procente care se întîmplă zilele astea, tot soiul de voci savante, pse pricep evident atât la politică, dar mai ales la sondaje, clamează că de fapt electoratul USR şi AUR este aproximativ acelaşi. Un bazin general, nediferenţiat de nemulţumiţi care se duce după flavourul zilei. Ieri, după intenşii de la USR. Azi, după ce-au fost dezamăgiţi de userişti, după intenşii de la AUR. Mîine, cine ştie. Alt flavour, altă patimă, alt buluc electoral.

Permiteţi-mi să vă contrazic. Nţţţ. Sînt bazine total diferite. E la mintea cocoşului aţiţ din punct de vedere ideologic (precariat de ocupaţii non-materiale, “de Excel”, vs precariat de ocupaţii materiale, “de strung şi sapă”). Dar se vede şi din sondaje. Cînd îi întrebi “cit de mult vă trăiţi viaţa pe care v-o doriţi?”, useriştii prezintă simptome clare de bunăstare, de mulţumire personală, de îmbuibare de tip clasă de mijloc. În schimb, votanţii AUR sînt de o furie cumplită. Aproape toţi spun că nu-şi trăiesc viaţa pe care o doresc. Deci atenţie. Deci vedeţi că vine iarna. Adică frig şi preţuri şi facturi. Şi multă, multă supărare.

* * *

V-am spus că nu vă spun cit are AUR în sondaje? Oricum nu m-aţi crede. Aşa faceţi voi. Nu credeţi. Pînă e prea tîrziu. Aşa aţi făcut şi în 2020, cînd v-aţi străduit din răsputeri să vă auto-minţiţi, să nu credeţi că AUR intră în Parlament. Fix la fel veţi face şi acum. Nuuuu. Nu e adevărat. Nuuuuu. Sondajele minte. Nuuuuu. Palada e un ticălos care ne manipulează. Nuuuuuuu. Nu e adevărat…

Da, da. Visaţi, dragii mei. Visaţi. Visaţi pînă o să vină realitatea peste voi. Ghinion.”, scrie pe Facebook Palada.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button