Știrile 60m.RO

Mircea Geoană:”Din punct de vedere militar și strategic deciziile pe care le luăm în aceste zile vor fi de ranforsare semnificativă a prezenței NATO pe flancul estic inclusiv în România.”

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a vorbit despre principalele avantaje ale României după vizita efectuată de vicepreședintele american Kamala Harris la București.

Vicepreședintele SUA Kamala Harris a efectuat vineri o vizită la București, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis și i-a întâlnit pe președintele Senatului, Florin Cîțu, și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO, a explicat ce a obținut România după vizita vicepreședintelui SUA.

”Este o reconfirmare a faptului că România alături de Polonia reprezintă două ancore strategice esențiale pentru NATO. Al doilea mesaj este că această invazie barbară a Federației Ruse asupra unei țări democratice și a unor oameni nevinovați nu va rămâne fără consecințe.

Din punct de vedere militar și strategic deciziile pe care le luăm în aceste zile vor fi de ranforsare semnificativă a prezenței NATO pe flancul estic inclusiv în România.

O prezența mai mare, mai robustă a prezenței NATO în România nu indică un risc iminent la adresa securității românești sau a alianței, ci reprezintă cea mai puternică arme de descurajare  a unor eventuale tentații din partea Federației Ruse de a merge dincolo de  Ucraina.

Vreau ca lumea să înțeleagă acest mesaj: NATO este vigilent, este puternic.

NATO este o alianță defensivă. Vom continua să sprijinim Ucraina având grijă ca acest război, complet ilogic, sa nu escaladeze într-un război si mai mare intre NATO și Federația Rusă. Cu cât vedem mai multe trupe NATO în România cu atâta România este mai sigură și mai bine apărată.”., a spus Mircea Geoană, la Antena 3.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button