Politică

Mircea Geoană, decorat de ruși

Mircea Geoană, fostul ministru al Afacerilor Externe al României, a fost onorat cu medalia aniversară „Sankt Petersburg – 300 de ani”. Distincția i-a fost înmânată de Alexandr Tolkaci, ambasadorul Federației Ruse în România, în cadrul unei ceremonii oficiale desfășurate la ambasada rusă din București în perioada când acesta era șeful afacerilor externe.

Medalia „Sankt Petersburg – 300 de ani” celebrează aniversarea fondării orașului Sankt Petersburg și este acordată pentru contribuțiile deosebite la dezvoltarea relațiilor bilaterale și culturale dintre Rusia și alte state. Mircea Geoană a fost recunoscut pentru eforturile sale de promovare a dialogului și cooperării cu Federația Rusă pe parcursul carierei sale diplomatice.

Ambasadorul Tolkaci a evidențiat rolul esențial pe care l-a jucat Mircea Geoană în consolidarea relațiilor dintre cele două țări. Mircea Geoană are relații vechi oameni grei din fosta Uniune Sovietică, tatăl său Ion Geoană fiind genaral de Securitate cu studii la Moscova.

Descriere: Mircea Geoana (stg), ministrul Afacerilor Externe si Alexandr Tolkaci (dr), ambasadorul Federatiei Ruse in Romania, la ceremonia de decorare a ministrului roman cu medalia aniversara „Sankt Petersburg – 300 de ani”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button