Politică

Mircea Coşea, despre ordonanța lui Ciolacu: „Vom avea şomaj şi se vor închide firme”

Avertisment dur lansat de Mircea Coşea. Potrivit unor surse politicie, creșterea TVA-ului la de la 19 la 21%, reforma accelerată a pensiilor și reforma salarizării unice sunt printre măsurile suplimentare cerute de Comisia Europeană, pentru ca România să-și atingă deficitul bugetar asumat de 4,4 %, până la sfârșitul anului.

Mircea Coșea face profeții teribile legate de efectele pe care le vor avea măsurile economice pe care Guvernul Ciolacu ar urma să le impună în România la presiunea Comisiei Europene. Conform ministrului de finanţe, Marcel Boloş, dacă s-ar lua aceste măsuri, România ar intra în incapacitate de plată. De aceeași părere este și analistul economic Mircea Coșea.

„Vom avea și șomaj. Se închid firme și pierderi de activitate pe piața europeană. Va fi foarte greu, iar guvernul României se află între ciocan și nicovală: nu are o strategie, umblă cu măsuri de cosmetizare. Este partizanul creșterii impozitelor și taxelor fără să se gândească la efectele negative pe care le are”, a declarat Mircea Coșea la Europa FM.

Mircea Coșea a mai adăugat că un TVA mai mare nu garantează o colectare mai bună la buget, iar Guvernul va fi presat de sindicate, pe de o parte, și de promisiunile pe care le va face în anul electoral care se apropie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button