Minune: Iohannis a criticat autoritățile

Minunea minunilor, într-o zi de vineri. Pentru prima dată în ultimele luni, președintele Klaus Iohannis s-a arătat nemulțumit de autorități.
Șeful statului a criticat decizia autorităților de a mări numărul de paturi ATI, dar nu a existat personal specializat.
„Eu nu sunt adeptul măsurilor heirupiste. Trebuie studiat foarte bine unde se pioate realiza o mărire a numărului de paturi în Terapie Intensivă și acolo să se facă. Nu vreau să ajungem la situații, care au existat, că s-au instalat paturi de Terapie Intensivă, dar nu a existat personal specializat, iar întreg eforful a fost în van”, mai afirmă Iohannis.
Președintele a mai afirmat că, în privința sistemului spitalicesc, „nu suntem deloc la limită”, însă a cerut guvernanților să caute soluții pentru a avea mai multe locuri la Terapie Intensivă.
„Guvernul ia toate măsurile pentru a nu ajunge în situații critice. Noi tot timpul vehiculăm și datele despre sistem. De exemplu, în situația de acum avem peste 600 de persoane la Terapie Intensivă, însă avem peste 1000 de locuri destinate numai pentru pacienții COVID. Deci nu suntem deloc la limită”, spune Klaus Iohannis.
Președintele Klaus Iohannis spune că nu intenționează să reintroducă starea de urgență, dar anunță că evenimente de tipul „nunți, botezuri, serbări” ar putea fi restricționate.
„Sperietoarea cu starea de urgență e vehuculată cam de multă lume. Mai spun o dată – nu intenționez să revenim la starea de urgență”, spune Klaus Iohannis.
El mai afirmă că există măsuri mai puțin dure care au efecte mai bune.
„Deci cea mai bună prevenție este masca, distanța, igiena. Nu avem nevoie să să închidem toată țara pentru un efect de îngrădire. Pentru a purta mască nu e nevoie de stare de urgență. În această etapă nu intenționez să reintroduc starea de urgență, dar sunt adeptul măsurilor preventive. Trebuie să recunosc, sunt de părere că evenimentele la care se adună multă lume și probabil controlul devine mai greu vor trebui restricționate. Am văzut, din păcate, prea multe întruniri care au un substrat pozitiv, de tip nunți, botezuri, setrbări, unde nu au fost respectate aceste restricții”, continuă șeful statului.
- Lege de robi: dacă nu îți plătești amenda îți iau carnetulRomânia pare hotărâtă să-și strivească propriii cetățeni sub bocancul unui stat tot mai abuziv. Noua propunere legislativă, care prevede suspendarea permisului de conducere pentru neplata unei amenzi timp de 90 de zile, nu este o simplă măsură administrativă. Este o formă de represiune economică. O lege de robi. Întâi îți dă statul o amendă, apoi …
- Nicușor Dan, în presa germană: Serviciile secrete nu s-au implicat suficient în problema anulării alegerilor din decembrie 2024Nicușor Dan, aflat într-o vizită în Germania, a afirmat într-un interviu acordat publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung că serviciile secrete nu s-au implicat suficient în gestionarea situație create de anularea alegerilor prezidențiale în 2024 și că are de gând să numească în fruntea serviciilor două persoane care să nu provină nici din servicii, nici din politică. …
- Familia tradițională, model de carieră la stat: mamă, tată, fiu și nora, toți angajați la primărieÎn multe primării din România, mai ales în mediul rural, „familia tradițională” nu mai este doar o valoare culturală, ci a devenit o schemă perfectă de ocupare a instituțiilor publice. Mamă, tată, fiu și noră ajung angajați pe posturi bine plătite în aceeași primărie, în timp ce mii de tineri calificați nu prind niciun loc …
- Recalcularea pensiilor întârzie inexplicabil: sistemul informatic cedează, iar pensionarii așteaptăRecalcularea pensiilor bate pasul pe loc, cu întârzieri de luni de zile, în timp ce autoritățile invocă probleme informatice și măsuri fiscale neclare. Ministrul Muncii, Florin Manole, recunoaște că nici așa-numita „mică recalculare” nu avansează, iar softul Casei de Pensii este „suprasolicitat”. Pensionarii rămân în continuare victimele unui sistem blocat între promisiuni și erori de …
- Guvernul taie 40% din posturi, dar inventează o nouă direcție! Austeritate cu parfum de sinecuri la Palatul VictoriaMăsuri de austeritate anunțate cu surle și trâmbițe, dar în spatele „reformei” se naște o nouă structură de stat. Se dau afară sute de oameni, dar se înființează „Departamentul pentru Continuitate Guvernamentală” , o invenție birocratică cu 7 posturi noi și zero eficiență. Iar flota de mașini de lux merge mai departe, pe 12 milioane …