Știrile 60m.RO

Minune: Iohannis a criticat autoritățile

Minunea minunilor, într-o zi de vineri. Pentru prima dată în ultimele luni, președintele Klaus Iohannis s-a arătat nemulțumit de autorități. 

Șeful statului a criticat decizia autorităților de a mări numărul de paturi ATI, dar nu a existat personal specializat.

„Eu nu sunt adeptul măsurilor heirupiste. Trebuie studiat foarte bine unde se pioate realiza o mărire a numărului de paturi în Terapie Intensivă și acolo să se facă. Nu vreau să ajungem la situații, care au existat, că s-au instalat paturi de Terapie Intensivă, dar nu a existat personal specializat, iar întreg eforful a fost în van”, mai afirmă Iohannis.

Președintele a mai afirmat că, în privința sistemului spitalicesc, „nu suntem deloc la limită”, însă a cerut guvernanților să caute soluții pentru a avea mai multe locuri la Terapie Intensivă.

„Guvernul ia toate măsurile pentru a nu ajunge în situații critice. Noi tot timpul vehiculăm și datele despre sistem. De exemplu, în situația de acum avem peste 600 de persoane la Terapie Intensivă, însă avem peste 1000 de locuri destinate numai pentru pacienții COVID. Deci nu suntem deloc la limită”, spune Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis spune că nu intenționează să reintroducă starea de urgență, dar anunță că evenimente de tipul „nunți, botezuri, serbări” ar putea fi restricționate.

„Sperietoarea cu starea de urgență e vehuculată cam de multă lume. Mai spun o dată – nu intenționez să revenim la starea de urgență”, spune Klaus Iohannis.

El mai afirmă că există măsuri mai puțin dure care au efecte mai bune.

„Deci cea mai bună prevenție este masca, distanța, igiena. Nu avem nevoie să să închidem toată țara pentru un efect de îngrădire. Pentru a purta mască nu e nevoie de stare de urgență. În această etapă nu intenționez să reintroduc starea de urgență, dar sunt adeptul măsurilor preventive. Trebuie să recunosc, sunt de părere că evenimentele la care se adună multă lume și probabil controlul devine mai greu vor trebui restricționate. Am văzut, din păcate, prea multe întruniri care au un substrat pozitiv, de tip nunți, botezuri, setrbări, unde nu au fost respectate aceste restricții”, continuă șeful statului.

Back to top button