Știrile 60m.RO

Ministrul polonez de Externe: Soldați NATO sunt „deja prezenți” în Ucraina

Ministrul polonez de externe a provocat controverse la începutul acestei săptămâni afirmând că „militari NATO sunt deja prezenți în Ucraina”, relatează Sky News.

Radoslaw Sikorski, care vorbea în timpul unei conferințe, nu a dezvăluit despre ce țări vorbea.

„Aș dori să le mulțumesc ambasadorilor acelor țări care și-au asumat acest risc. Aceste țări știu cine sunt, dar nu le pot dezvălui. Spre deosebire de alți politicieni, nu voi enumera aceste țări”, a spus el.

Nu este clar în ce calitate sunt desfășurați soldații.

Acest lucru vine după ce oficiali militari germani au fost auziți sugerând că personalul militar britanic se află pe teren în Ucraina într-o convorbire telefonică care a făcut obiectul unor scurgeri de informații.

Marea Britanie a declarat anterior că a trimis mici unități în țară pentru a ajuta la pregătirea medicală, dar nu a prevăzut desfășurări pe scară largă.

Rusia a avertizat asupra inevitabilității unui conflict direct între ea și NATO în cazul în care ar fi trimise trupe străine în Ucraina.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button