Internațional

Ministrul maghiar de Externe: Statele care prelungesc războiul acționează împotriva intereselor naționale ale Ungariei și Serbiei

Ministrul afacerilor externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a declarat marți, într-o conferință de presă la Budapesta, după încheierea convorbirilor cu omologul său sârb, Ivica Dačić, că prelungirea conflictului armat din Ucraina contravine intereselor Ungariei și Serbiei, iar sancțiunile UE împotriva Federației Ruse au un impact negativ asupra economiilor acestor țări,.

„Amândoi suntem interesați de pacea în Ucraina cât mai curând posibil. Prelungirea și eventuala escaladare a acţiunilor armate creează riscuri serioase ambelor țări”, a declarat șeful diplomaţiei ungare.

Acesta a subliniat că pentru acele state care se află la mii de kilometri de locul conflictului, „poate că nu pare atât de grav, dar cele care escaladează sau prelungesc războiul acționează împotriva intereselor noastre naționale”.

Péter Szijjártó a subliniat că „Ungaria și Serbia simt în mod acut și direct consecințele războiului din Ucraina”. Potrivit afirmaţiilor acestuia, conflictul aflat în desfășurare în țara vecină afectează securitatea acestora, iar sancțiunile impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei dăunează economiei și comerțului. „Nici ungurii, nici sârbii nu sunt responsabili pentru acest război, dar ambele națiuni plătesc pentru el” – a adăugat ministrul. „Prin urmare, suntem interesați de încheierea rapidă a conflictului armat”, a declarat Szijjártó.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button