Internațional

Ministrul iordanian de externe, despre versiunea Israelului şi SUA în legătură cu explozia de la spitalul din Gaza: „Nimeni nu crede această poveste în această parte a lumii”

În Orientul Mijlociu există un scepticism profund în ceea ce priveşte evaluarea Israelului şi a SUA cu privire la explozia de la spitalul din Gaza, potrivit ministrului de externe al Iordaniei, Ayman Safadi, relatează The Guardian.

„Nimeni nu crede această poveste în această parte a lumii”, a declarat Safadi pentru NBC News.

„Singurul mod în care oamenii ar putea accepta o altă poveste este dacă ar exista o anchetă internaţională independentă privind tragedia care a avut loc, cu dovezi impecabile că nu a fost Israelul”, a punctat el.

Guvernul SUA apreciază că Israelul nu este responsabil pentru explozia de la spitalul din Gaza în care ar fi fost ucişi, marţi, sute de civili, a anunţat miercuri Consiliul de Securitate Naţională al Casei Albe. Într-un comunicat, purtătoarea de cuvânt Adrienne Watson a subliniat că serviciile de informaţii au spus că „unii militanţi palestinieni” din Fâşia Gaza cred că explozia „a fost probabil cauzată de o rachetă rătăcită lansată de Jihadul Islamic Palestinian”. Aceeaşi versiune fusese împărtăşită şi de armata israeliană, la câteva ore după atac, după ce ar fi făcut unele verificări.

„Guvernul SUA apreciază că Israelul nu este responsabil pentru explozia care a ucis ieri (marţi – n.r.) sute de civili la spitalul Al-Ahli din Fâşia Gaza. Evaluarea noastră se bazează pe rapoartele disponibile, inclusiv informaţii, activitatea rachetelor, precum şi pe imagini şi înregistrări video şi imagini din surse deschise ale incidentului. Serviciile de informaţii indică faptul că unii militanţi palestinieni din Fâşia Gaza cred că explozia a fost probabil cauzată de o rachetă rătăcită sau de o lansare de rachetă defectuoasă efectuată de Jihadul Islamic Palestinian (PIJ). Militanţii încă investigau ce s-a întâmplat”, a transmis Casa Albă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button