PoliticăRepublica Moldova

Ministrul Energiei din Moldova, suspectat de legături cu Rusia

În ultima perioadă, ministrul Energiei, domnul Alaiba, a luat decizii controversate care au generat suspiciuni privind posibilele sale legături cu Rusia. Printre acestea se numără semnarea unui protocol cu Gazprom, colaborarea cu o companie rusă pentru repararea generatoarelor la Termoelectrica și semnarea unui contract cu separatiștii de la Tiraspol privind asigurarea cu energie electrică, relateaza Timpul.md.

Decizii controversate luate de ministrul Energiei

Semnarea unui protocol cu Gazprom care permite Rusiei să-și rezolve întrebarea cu Transnistria

Alegerea unei companii ruse pentru repararea generatoarelor la Termoelectrica, în plin război energetic purtat de Rusia împotriva întregii Europe

Semnarea unui contract cu separatiștii de la Tiraspol privind asigurarea cu energie electrică la un preț mai mare

Suspiciuni privind legăturile cu Rusia

Alegerea unei companii indiene dubioase pentru construirea liniei electrice de înaltă tensiune Vulcănești-Chișinău și renunțarea la construcția unui transformator

Cumpărarea gazului rusesc la prețuri mult mai mari decât cele din UE

Ministrul Energiei, domnul Alaiba, nu a comentat până acum aceste acuzații privind legăturile sale cu Rusia. Guvernul a declarat că va investiga acest caz și va lua măsurile necesare dacă se dovedește că aceste acuzații sunt fondate.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button