Ministrul de externe din Coreea de Sud va efectua o vizită în România

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut marți o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe din Republica Coreea, Kang Kyung-wha, în marja Reuniunii Anuale a Diplomației Române, care la invitația șefului diplomației române a susținut o intervenție în cadrul reuniunii în calitate de invitat special, informează MAE într-un comunicat.
Discuția dintre cei doi înalți demnitari a avut loc în continuarea întrevederii bilaterale deosebit de fructuoase dintre cei doi miniștri, care s-a desfășurat în marja reuniunii miniștrilor de externe din cadrul Asia-Europe Meeting (ASEM) de la Madrid, la 16 decembrie 2019, și în contextul aniversării, în anul 2020, a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Republica Coreea.
În cadrul convorbirii telefonice, ministrul Bogdan Aurescu a salutat dinamismul dialogului politic bilateral, care reflectă profunzimea Parteneriatului Strategic de peste un deceniu, dintre România și Republica Coreea, singurul stat din Asia-Pacific cu care România a încheiat, până în prezent, un Parteneriat Strategic, în anul 2008.
Cei doi miniștri au agreat, totodată, implementarea agendei ambițioase de contacte la nivel înalt, inclusiv printr-o vizită a ministrului Kang Kyung-wha la București.
Cei doi miniștri au convenit totodată să coopereze aprofundat pentru valorificarea, la potențialul real, a oportunităților de afaceri și pentru impulsionarea investițiilor, de interes special fiind sectorul cooperării nucleare civile.
Cei doi miniștri au avut un schimb aprofundat de opinii privind gestionarea pandemiei de COVID-19. Ambele părți au salutat colaborarea bilaterală foarte bună, mai ales în perioada de vârf a acesteia, subliniind oportunitatea continuării schimbului de bune practici pe această temă, între cele două state. Ministrul român al afacerilor externe a felicitat Republica Coreea pentru modul eficient în care a gestionat criza pandemică și a mulțumit, totodată, pentru sprijinul și deschiderea partenerilor din Republica Coreea de a furniza echipamente de protecție sanitară, România fiind primul stat aliat care a accesat mecanismul Strategic Airlift Capability, dezvoltat de NATO, pentru a transporta aceste echipamente esențiale din Coreea de Sud, în martie și respectiv, aprilie 2020.
Totodată, au fost abordate teme de interes, inclusiv pe palier multilateral, inclusiv în ceea ce privește cooperarea dintre cele două state în domeniul candidaturilor la organizații internaționale.
- Maia Sandu invită firmele românești să investească în Republica Moldova, dar cu riscuri majorePreședintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat o invitație companiilor românești de a investi în țara vecină, subliniind beneficiile financiare din partea Uniunii Europene, dar fără a menționa incertitudinile economice și politice care ar putea afecta aceste investiții. În cadrul Forumului Economic „Investiţii – Dezvoltare – Integrare Europeană” de la Chişinău, Maia Sandu a subliniat …
- Controalele ANPC s-au transformat într-un spectacol al opulenței: Piedone cu cizme de 624 de euroCristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 5 și actual președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a reușit să atragă atenția, dar nu datorită măsurilor luate în cadrul controalelor sale, ci datorită unui detaliu vestimentar care a devenit rapid un simbol al luxului ostentativ: cizmele sale de 624 de euro. În timp ce …
- Șefa UPU de la Spitalul Județean Constanța dată afară pe motiv că „e nevoie de un bărbat” pentru funcție: un abuz flagrant de discriminare!Managera Spitalului Județean Constanța a decis să o demită pe șefa Unității de Primiri Urgențe, dr. Rodica Tudoran, sub pretextul că funcția ar trebui ocupată de un bărbat. Aceasta a justificat schimbarea prin nevoia unui lider care „să poată alerga între heliport și spital”, un discurs profund discriminatoriu. Incidentul a stârnit un val de reacții …
- Cererea americană de ouă din România respinsă din cauza reglementărilor UEAmericanii au solicitat ouă din România pentru a suplini deficitul cauzat de epidemia de gripă aviară, însă legislația sanitar-veterinară europeană și condițiile impuse de SUA fac imposibilă îndeplinirea cerințelor, lăsând țările europene într-o poziție vulnerabilă pe piața internațională. Statele Unite au adresat o cerere pentru importul de ouă din România, dar livrările nu pot fi …
- Economia României în pericol: Inflația și concedierile amenință industriile auto și conexeIndustria auto românească se confruntă cu riscuri majore din cauza taxelor impuse de Statele Unite, iar un val de concedieri este iminent. Pe lângă aceste probleme, inflația continuă să erodeze puterea de cumpărare a românilor, iar prognozele economice sugerează o înrăutățire a situației pe termen scurt. România se află într-un moment extrem de delicat din …