Ministrul de Externe al R. Moldova are credite de peste 1 milion de euro! Doar dacă va munci toată viața la MAEIE poate înapoia banii

Distribuie acest articol!

Nicu Popescu, omul de bază al președintelui Maia Sandu, revine la șefia Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, după mandatul de cinci luni avut în cadrul Guvernul Kozak. În iunie 2019, Popescu l-a numit pe nașul său de cununie, Andrei Popov, fiul unui kgb-ist rus, în funcția de șef de cabinet, notează Ziarul de Gardă.

Nicu Popescu vine în Guvern având declarată, în cea mai recentă declarație de avere și interese personale disponibilă, o vilă de 105 metri pătrați, procurată în 2014 cu 85 de mii de euro, un apartament în Chișinău procurat în 2006 cu aproximativ 414 mii de lei, dar și un apartament în Marea Britanie, procurat în 2011 cu 250 de mii de lire sterline, echivalentul a circa 6,2 milioane de lei, pe care îl dă în chirie. 

Familia Popescu deține alte două apartamente în Franța, acolo unde locuiește și muncește de mai mulți ani, unul procurat în 2016 cu 593 de mii de euro, echivalentul a 12,5 milioane de lei, iar altul în 2019 cu 793 de mii de euro, echivalentul a 16,7 milioane de lei. În 2019, familia ministrului a contractat un credit de aproximativ 723 de mii de euro de la banca Societe Generale, unde lucrează soția sa, iar în 2016 un credit de aproximativ 365 de mii de euro de la banca franceză HSBC Particuliers France. Ministrul a indicat în declarație și un autoturism de model Suzuki Vitara înregistrat la Paris, procurat în 2017 cu 14 mii de euro. Popescu declară că toate bunurile aparțin familiei. 

Cum va înapoia creditele de peste 1 milion de euro? Cu salariu de ministru nu poate reuși. Poate dacă lucrează pe viață la MAIE. Aceștia sunt oamenii buni promovați de mafia galbenă controlată de Maia Sandu. Acțiunile mafiei galbene îi va deconspira în fața cetățenilor Republicii Moldova, pentru că la aceste alegeri s-a votat cu ochelari de cal.

Nicu Popescu

Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: