Ministrul Barna îl apară pe prințul din Austria care l-a ucis pe ursul Arthur

Distribuie acest articol!

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că prințul străin care a ucis cel mai mare urs din România primise derogare de la minister pentru a face acest lucru, dar este „extrem de complicat” de stabilit dacă ursul Arthur este și cel menționat în document.

Potrivit documentului prințul avea obligația să vâneze o ursoaică nu un urs pe care vânătorii îl consideră trofeu de aur. Ministrul Mediului Tanczos Barna nu pare interesat să deschidă o anchetă în cazul prințului și să fie tras la răspundere pentru braconaj.

Prințul Josef – Emanuel de Liechtenstein, după cum a apare în solicitarea formulate de Asociația Vânătorilor din Ojdula, ar fi plătit 7.000 de euro ca să împuște legal un urs, în țara noastră. El a primit aprobare pentru o ursoaică ce făcea probleme în zonă, în gospodăriile oamenilor, însă a împușcat un urs trofeu – „de aur”, cum îl numesc vânătorii.

Prințul l-a împușcat pe Arthur, un urs monitorizat de asociațiile de mediu, considerat unul dintre cele mai frumoase exemplare din România. Exemplarul era cotat cu un punctaj de 592,90, din maximul de 600.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: