Internațional

Ministrul Apărării din Australia cere populației să se pregătească de război: Îl avem astăzi pe Putin, cineva care este dispus să ucidă femei și copii

Peter Dutton, ministrul apărării din Australia, a reiterat îngrijorările sale cu privire la amenințarea reprezentată de China și Rusia, avertizând australienii că ar trebui să fie pregătiți de război.

Declarațiile sale merg în aceeași direcție cu cele ale prim-ministrului australian Scott Morrison, care a avertizat cu privire la formarea unui nou ”arc al autocrației” pe direcția Beijing-Moscova, scrie news.com.au.

Prim-ministrul australian a adăugat că nu va ezita să se alăture aliaților în eforturile de a menține China departe de granițele Australiei. Astfel de declarații au loc și în contextul în care a fost semnat un acord de securitate între China și Insulele Solomon.

La acel moment, liderul opoziției din Insulele Solomon, Matthew Wale, și-a exprimat într-un interviu acordat televiziunii ABC dezamăgirea că Australia nu a acționat pentru a împiedica acordul cu China, deși îl avertizase pe înaltul comisar australian încă de anul trecut, scrie Agerpres.ro.

De asemenea, premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a declarat că este îngrijorată de eventuala militarizare a Pacificului în urma unui acord de securitate între China şi Insulele Solomon, informează Reuters.

Guvernul Insulelor Solomon a confirmat că intenţionează să îşi „diversifice” relaţiile de securitate, pe care le are deocamdată doar cu Australia. Anunţul a alarmat conducerile de la Canberra, Wellington şi Washington, consemnează agenţia citată.

Revenind la declarațiile lui Peter Dutton, ministrul apărării, a încurajat australienii să accepte ”realitatea vremurilor pe care le trăim”.

”Trebuie să fim realiști când vine vorba despre faptul că oameni precum Hitler și alții nu sunt doar o născocire a imaginației noastre sau că sunt istorie. Îl avem azi pe Putin, cineva care este dispus să ucidă femei și copii. Asta se întâmplă în 2022”, a declarat ministrul australian al Apărării.

El a avertizat că singura cale de a menține pacea este aceea de a transforma Australia într-o țară puternică și pregătită de război.

”Suntem într-o perioadă asemănătoare cu anii 1930 și cred că au fost mulți oameni în acei ani care și-ar fi dorit să fi vorbit mult mai devreme în acel deceniu” a adăugat Dutton.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button