Știrile 60m.RO

Ministerul ucrainean de Externe: 2.389 de copii ucraineni au fost duși cu forța în Rusia 

Forțele ruse de ocupație ruse au deportat ilegal în Rusia 2.389 de copii din teritoriile estice ocupate temporar, Donețk și Luhansk, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev, potrivit publicației Ukrainska Pravda.

„Potrivit informațiilor primite pe 19 martie, forțele de ocupație ruse au deportat ilegal pe teritoriul Federației Ruse 2.389 de copii care se aflau în districtele ocupate ale regiunilor Donețk și Luhansk. Strămutarea forțată a civililor pe teritoriul statului agresor, inclusiv a copiilor, se seamănă foarte mult cu răpirea. Astfel de acțiuni reprezintă o încălcare gravă a dreptului internațional, în special a dreptului internațional umanitar”, a transmis Ministerul ucrainean de Externe, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a instituției. „Prin distrugerea caselor și uciderea părinților acestora, Federația Rusă îi privează pe copiii ucraineni de îngrijirea părintească și le pune viața în pericol și mai mult în Rusia. Facem apel la comunitatea internațională să reacționeze la deportarea copiilor, să crească presiunea asupra Rusiei pentru ca aceasta să oprească războiul barbar împotriva poporului ucrainean”, a adăugat ministerul.

„Prin distrugerea caselor și uciderea părinților acestora, Federația Rusă îi privează pe copiii ucraineni de îngrijirea părintească și le pune viața în pericol și mai mult în Rusia. Facem apel la comunitatea internațională să reacționeze la deportarea copiilor, să crească presiunea asupra Rusiei pentru ca aceasta să oprească războiul barbar împotriva poporului ucrainean”, a adăugat ministerul.

„Răpirea copiilor, precum și alte crime ale ocupanților ruși împotriva civililor din Ucraina sunt investigate de instituțiile de aplicare a legii. Autorii acestor crime vor fi aduși în fața justiției”, a precizat Ministerul ucrainean de Externe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button