Internațional

Ministerul rus al Apărării, despre sabotorii care au atacat regiunea Belgorod: Peste 70 de terorişti ucraineni au fost lichidaţi

Ministerul rus al Apărării a afirmat marţi că i-a lichidat pe toţi sabotorii care au atacat luni regiunea Belgorod, la graniţa cu Ucraina, ţară care s-a disociat de acest atac, transmite EFE, informează Agerpres.

„Grupurile armate naţionaliste au fost încercuite şi eliminate. Peste 70 de terorişti ucraineni au fost lichidaţi’, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konaşenkov, în raportul său zilnic de război.

Dosar penal deschis

Comitetul de investigații al Parchetului Federației Ruse a deschis un dosar penal în temeiul a șase articole din Codul Penal al Federației Ruse, inclusiv pentru fapte de terorism și crimă, în urma atacului militanților ucraineni asupra așezărilor din regiunea Belgorod, a relatat TASS, marți, citând Serviciul de presă al Procuraturii Generale Ruse. ‘Comitetul de investigaţii al Procuraturii Rusiei a inițiat un dosar penal pe motiv de infracțiuni comise în temeiul articolelor 205, 317, 105, 167, 222, 222.1 din Codul Penal al Federației Ruse (act terorist, atentat la viața forţelor de ordine şi de securitate, tentativă de crimă, distrugerea intenționată sau deteriorarea proprietății, circulația ilegală a armelor și explozibililor)’, se arată în comunicat.

Potrivit Comisiei de investigaţii, pe 22 mai, reprezentanții unor formațiuni armate ucrainene au atacat districtul Graivoronsk din regiunea Belgorod. Clădirile rezidențiale și administrative, infrastructura civilă au fost supuse bombardamentelor cu obuze și artilerie. Anchetatorii încearcă acum să-i identifice pe atacatori. Mai mulți localnici au fost răniți în urma atacului. După cum a declarat marți guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov, nu există informații despre victime înregistrate în rândul civililor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button