Minerii de la CE Oltenia intră în greva foamei

Distribuie acest articol!

Sute de persoane au protestat în fața sediului Complexului Energetic Oltenia(CEO), din Târgu Jiu. Este vorba de peste 250 de salariați ai companiei, în mare parte membri ai Sindicatului Mine Energie Oltenia. Între aceștia se regăsește și președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe. Sindicalistul poartă o parcartă pe care scrie „Greva foamei”.

Ei vor de la administraţie să primească răspunsuri cu privire la situaţia reală a Complexului. În paralel, alţi angajaţi ai companiei au intrat în a opta săptămână de proteste, în faţa Prefecturii Gorj.

Protestatarii sunt pașnici și cer reducerea vârstei de pensionare, la Complexul Energetic Oltenia, ca urmare a condițiilor grele de muncă în special din sectorul minier. Se mai solicită elaborarea unui Statut al lucrătorului din companiile producătoare de energie electrică.

Este de așteptat ca liderii de sindicat, care luni dimineață au început protestul, să fie invitați la negocieri de către administrația Complexului Energetic Oltenia.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: