Internațional

Minele care plutesc la granița cu Ucraina sunt duse de curenți spre țărm

Comunitățile de transport maritim și de coastă din jurul principalului nod portuar al Ucrainei, Odesa, au primit marți un avertisment din partea oficialilor militari cu privire la riscul ridicat ca mine navale să plutească de-a lungul coastei și să ajungă la țărm.

Ucraina și Rusia s-au acuzat reciproc că folosesc mine în largul coastei ucrainene, ceea ce împiedică navigarea în siguranță în regiune. Minele de fabricație sovietică erau ancorate, dar pe timp de furtună unele dintre ele se puteau desprinde și puteau fi purtate de curenţi.

„Există o mare probabilitate ca minele navale să-și rupă ancorele și să ajungă la țărm, precum și să plutească de-a lungul coastei”, a scris Serhi Bratciuk, purtătorul de cuvânt al administrației militare din Odesa, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Rusia a blocat porturile Odesei – principalele puncte de încărcare pentru exporturile de cereale ucrainene, după ce forțele sale au invadat Ucraina la sfârșitul lunii februarie 2022. Rusia numește invazia o „operație militară specială”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button