Milioane de indieni rămași fără loc de muncă riscă să moară de foame
Milioane de indieni care au rămas fără loc de muncă săptămâni întregi se confruntă cu foametea, în timp ce țara se luptă cu focarul de coronavirus.
Cei mai vulnerabili sunt salariații zilnici, lucrătorii contractuali și muncitorii migranți care au rămas fără muncă și venituri de la închiderea țării pe 25 martie.
Analiza Programului Alimentar Mondial (World Food Programme) a sugerat că 130 de milioane de oameni din întreaga lume ar putea ajunge la înfometare până la sfârșitul anului 2020, ca urmare a pandemiei COVID-19.
David Beasley, directorul executiv al Programului Alimentar Mondial, a avertizat Consiliul de Securitate al ONU că lumea este „în pragul unei pandemii de foamete” care ar putea duce la „foamete de proporții biblice”.
Sute de bărbați, femei și copiii lor au așteptat în soare pentru o masă la Gurgaon, la marginea capitalei naționale indiene Delhi.
Mujibur, muncitor, este acolo pentru a primi o masă caldă pentru soția sa Mariam, care a născut un băiat în timpul stării de urgență.
Este trecut de amiază și aceasta este prima masă pe care o va mânca până la ora cinei.
Miriam a declarat: „Este o mare problemă pentru mine, nu există mâncare, nici bani și am un copil, sunt foarte îngrijorată pentru el. Orice ne este dat, asta e tot ce mănânc toată ziua.”
Cea mai mare problemă cu care se confruntă toți este disponibilitatea alimentelor și a rațiilor.
Saptămâni întregi au rămas fără loc muncă și majoritatea și-au epuizat economiile.
Starea de urgență i-a lăsat fără nimic, inclusiv demnitatea lor.
Sute de oameni trăiesc aici în case cu o singură cameră, unii chiar și în magazii și colibe din foi de plastic și bambus.
Sunt muncitori, șoferi, paznici și vânzători de legume care se ocupă de miile de case și de apartamente din Delhi.
Lalla Bai, și-a lăsat cei doi copii în sat să vină aici pentru a câștiga un venit.
Disperată să se întoarcă acasă, ea a declarat: „Suntem supărați pe guvern, ne omoară prin înfometare. Suntem blocați. Nu pot să mă întorc la copiii mei. „
Ea insistă să intrăm în coliba ei de foi de bambus și plastic.
În coliba ei te lovește căldura, deoarece temperatura atinge deja 40C și acesta este doar începutul lunii de vară.
Distanțarea socială este un privilegiu pe care acești oameni nu și-l pot permite, notează msn.com.