Milioane de clienţi ai Marriott International cer în instanţă, la Londra, să fie despăgubiţi pentru furtul datelor personale

Operatorul de hoteluri Marriott International se confruntă la Londra cu un proces colectiv intentat de milioane de foşti clienţi care cer să fie despăgubiţi pentru furtul datelor personale într-unul dintre cele mai ample atacuri cibernetice din istorie, transmite Reuters, citată de News.ro.
Martin Bryant, fondatorul firmei de consultanţă în domeniul tehnologiei şi media Big Revolution, reprezintă clienţii domiciliaţi în Anglia şi Ţara Galilor, după ce datele a peste 300 de milioane de clienţi, inclusiv detalii referitoare la paşapoarte şi cărţi de credit, au fost furate din baza de date globală a Marriott, în perioada 2014-2018.
”Sper că acest caz va atrage atenţia asupra valorii datelor personale, va rezulta cu despăgubiri corecte și va servi ca un avertisment pentru alţi deţinători de date că trebuie să păstreze responsabil datele noastre”, a afirmat Martin Bryant într-un comunicat.
Procesul, care solicită despăgubiri nespecificate pentru pierderea datelor personale, include în mod automat oaspeţii care au făcut rezervări la unul dintre fostele hoteluri Starwood, inclusiv la hotelurile Sheraton Hotels & Resorts şi St. Regis, înainte de 10 septembrie 2018.
Bryant este reprezentat de firma de avocatură Hausfeld, iar cazul este finanţat de Harbour Litigation.
Un purtător de cuvânt al Marriott a spus: ”Nu avem un comentariu în acest moment”.
Datele a circa 7 milioane de oaspeţi britanici au fost compromise de atacul cibernetic, potrivit UK Information Commissioner’s Office (ICO), care a propus anul trecut ca Marriott să fie amendată cu 99,2 milioane de lire sterline (133 milioane dolari).
Marriott a anunţat în 2018 că hackerii au accesat baza de date cu rezervări ale hotelurilor Starwood şi a anunţat FBI. În decurs de câteva ore, avocaţii au intentat un proces la un tribunal federal din Maryland, iar alţii le-au urmat exemplul în Statele Unite şi Canada.
Procesul colectiv din Londra a fost intentat la Înalta Curte, după o decizie a Curţii de Apel din octombrie anul trecut care a permis un proces similar împotriva Google, în legătură cu urmărirea ilegală a utilizatorilor de iPhone-uri în 2011 şi 2012, prin intermediul cookie-urilor terţilor.
Sursa: News.ro
- Averea bucureștenilor s-a „dublat” doar pe hârtie. Inflația a dublat prețurile, nu prosperitateaStatisticile ne spun că averea bucureștenilor s-a dublat în ultimii 5 ani. Dar realitatea e alta: ceea ce s-a dublat, de fapt, sunt prețurile. Inflația a împins costul apartamentelor la cer, iar cifrele frumos ambalate ascund un adevăr amar — românii nu sunt mai bogați, ci mai împovărați. Un apartament care costa 60.000 de euro …
- Bolojan nu se atinge de judecătorii care se pensionează la 48 de ani. Îi premiază cu pensii speciale, nu cu reformeIlie Bolojan tot vorbește despre reformă și eficiență. Dar când vine vorba de adevăratele privilegii care sufocă bugetul României, tace mâlc. Nu spune nimic despre judecătorii care se pensionează la 48 sau 50 de ani, cu pensii de zeci de mii de lei, mai mari decât salariile lor din activitate. Ba mai mult: îi premiază …
- Diana Buzoianu, noul ministru al Mediului, nu poate explica de ce un aviz durează un an: România, blocată de hârtii și incompetențăAjunsă ministru al Mediului, Diana Buzoianu ar fi trebuit să vină cu soluții, reforme, eficiență. În schimb, când e întrebată de ce un dosar pentru Avizul de Mediu durează chiar și un an, ridică din umeri. Nicio explicație clară. Nicio asumare. Doar tăcere și promisiuni vagi. În timp ce proiectele bat pasul pe loc, investitorii …
- Sindicaliștii cer eliminarea subvenției acordate partidelor politice: Așa ar fi normal!Într-o țară sufocată de taxe, austeritate și promisiuni goale, vine în sfârșit o voce de bun simț: sindicaliștii cer eliminarea subvenției uriașe pe care statul o plătește partidelor politice. Și au perfectă dreptate. Așa ar fi normal într-o democrație reală: politicienii să trăiască din donațiile susținătorilor, nu din banii furați legal din buzunarul cetățeanului. În …
- Românii au doar taxe, nu sporuri! Ajunge cu nesimțirea!Ne-ați săturat! Ne-ați luat tot: banii, speranțele, viitorul copiilor noștri. Voi, politicienii, trăiți din sporuri inventate, din privilegii nerușinate, din luxul pe care vi-l plătim noi, cei care ne trezim dimineața și muncim pentru un salariu care abia ajunge de la o lună la alta. Noi n-avem spor de stres, de praf, de calculator sau …