Miliarde de date personale, furate și vândute pe Dark Web. Cu cât au fost scoase la licitație datele bancare

Miliarde de nume de utilizator și parolele asociate lor, inclusiv pentru logarea în aplicațiile bancare, au fost scoase la vânzare pe Dark Web, arată un nou studiu. 

Firma de cybersecurity Digital Shadows susține că a găsit peste 15 miliarde de seturi de credențiale care circulă pe „piața neagră”, acolo unde hackerii le pot cumpăra pentru a accesa ilegal inclusiv servicii de la cele de streaming, până la cele bancare.

Acestea din urmă erau disponibile pentru cumpărare cu un preț începând de la aproximativ 56 de lire, ajungând până la 400 de lire pentru conturile „high-quality”.

Dintre cele 15 miliarde de seturi de date personale, cinci dintre ele au fost estimate ca fiind complet noi, adică nu au mai fost tranzacționate niciodată pe forumuri similare.

Firma Digital Shadows arată că numărul credențialelor disponibile pe Dark Web a crescut de patru ori din 2018 până în prezent, în acest interval fiind înregistrate peste 100.000 de breșe de securitate.

„Unele dintre aceste conturi ar putea oferi acces la informații extrem de sensibile. Detaliile făcute publice printr-o astfel de breșă ar putea fi folosite pentru a compromite conturi într-un moment ulterior”, au declarat reprezentanții companiei.

Studiul arată că multe dintre tool-urile online care pot fi utilizate pentru a sparge diverse conturi sunt disponibile pentru cumpărare pentru prețuri derizorii începând de la 3,5 lire, iar cineva care cunoaște domeniul IT chiar le poate utiliza în scopuri negative. Firma a arătat și că la vânzare au fost scoase atât date de logare ale persoanelor fizice, cât și credențiale aparținând unor organizații și companii mari.

„Oricine crede că datele personale i-au fost compromise poate să ia măsuri suplimentare pentru a se proteja în mediul online, precum utilizarea de parole puternice și complexe, unice de la un site la altul, folosirea unui password manager pentru a ține evidența lor și asigurarea faptului că laptopul sau PC-ul utilizat sunt protejate de un sistem antivirus actualizat constant”, au transmis coordonatorii studiului.

Sursa: www.digi-world.tv

 • În Africa de Sud a apărut o nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2
  Noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 apărută în Africa de Sud este mult mai contagioasă. Noua variantă este cu 50% mai contagioasă, a spus Salim Abdool Karim, epidemiolog și director adjunst al comitetului științific al Ministerului Sănătății din Africa de Sud. Abdool Karim a declarat că nu știe dacă vaccinurile care au fost comandate vor fi
 • În Africa de Sud a apărut o nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2
  echipa Sănătate ianuarie 22, 2021 Noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 apărută în Africa de Sud este mult mai contagioasă. Noua variantă este cu 50% mai contagioasă, a spus Salim Abdool Karim, epidemiolog și director adjunst al comitetului științific al Ministerului Sănătății din Africa de Sud. Abdool Karim a declarat că nu știe dacă vaccinurile care
 • Râde ciob de oală spartă. PSD îl ia la bani mărunți pe Cîțu, dar uită să spună că au furat toți
  Liderii PSD îl ironizează pe premierul Florin Cîțu. Aceștia susțin că singura „reușită” a premierului este aceea de a crește datoria publică – fiecare român are de plătit 1.300 de euro pentru împruturile făcute în timpul pandemiei. Întrebarea noastră este ce a făcut PSD în ultimii 30 de ani pentru români? De ce PSD nu
 • George Simion alături de CONSERVATORII CREȘTINI: Europa națiunilor, nu Europa federativă
  AUR începe să facă un joc politic mare și s-a lansat deja în discuții la nivel internațional, european. Liderul partidului, George Simion, a făcut o vizită fulger în Polonia, după care a plecat la Bruxelles. În Polonia George Simion s-a văzut cu reprezentanții a două partide importante ale coaliției conservatoare de guvernare. Alianța conservatoare care
 • În loc să guverneze, USR PLUS pasează responsabilitatea de la unii la alții
  USR PLUS este alianța orgoliilor, cel puțin așa reiese, după ultimele decizii ale miniștrilor USR de a face un pas în spate și de a pasa responsabilitatea secretarilor de stat PLUS. Să se fi înțeles USR și PLUS să guverneze pe rând? Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu, ministrul Justiției, Stelian Ion, precum și cel al Economiei,
%d blogeri au apreciat: