Știrile 60m.RO

Mii de angajați români care riscă șomajul amenință cu proteste. Prețurile mari la electricitate și gaze vor duce la închiderea fabricilor

Sindicaliştii din mai multe federaţii care apără interesele angajaţilor din metalurgia neferoasă anunţă organizarea unui protest, vineri, în faţa sediului Ministerului Energiei, pentru a atrage atenţia asupra faptului că preţurile ridicate la electricitate şi gaze vor duce a închiderea fabricilor, cu consecinţe asupra locurilor de muncă a mii de oameni.

Acţiunea de protest, susţinută de sindicate afiliate la Federaţia Sindicatelor din Metalurgia Neferoasă şi Federaţia Sindicală a Siderurgiştilor Metarom este anunţat pentru vineri, 9 septembrie între orele 11:00-13:00 în faţa sediului Ministerului Energiei.

„În acest moment Alro Slatina a închis 60% din electroliză abandonând planurile de revenire la capacitate maximă, fiind nevoiţi să trimitem sute de angajaţi în şomaj tehnic, precum şi disponibilizări ale personalului angajat închizând chiar şi Alum Tulcea, fiind nevoiţi să cumpărăm alumină din import pentru cele 2 hale rămase deschise în Alro Slatina”, transmit sindicaliştii printr-un comunicat dat publicităţii luni.

Aceştia solicită „măsuri imediate” pentru sprijinirea industriei cerând un „un mecanism de reglementare a pieţei pe termen scurt, deoarece toată populaţia din România va fi afectată, facturile vor creşte considerabil, oamenii nemaiputând face faţă scumpirilor exagerate”.

Potrivit documentului citat, de activitatea SC Alro şi Alum Tulcea depind aproximativ 20.000-30.000 de locuri de muncă.

Sursa foto: INQUAM Photos – Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button