Știrile 60m.RO

Mii de activiști pentru mediu au blocat mai multe drumuri în Serbia. Aceștia protestează față de proiectul minier al gigantului Rio Tinto

Mii de activişti pentru protecţia mediului au blocat sâmbătă mai multe drumuri principale din Serbia, inclusiv punctul de trecere al frontierei cu Bosnia, fiind ultimele proteste organizate împotriva proiectului companiei miniere anglo-australiene Rio Tinto, care intenţionează să dezvolte o exploatare minieră de litiu în valoare de 2,4 miliarde de dolari.

Protestele pun probleme mari coaliţiei de guvernare din Serbia înainte de alegerile care vor avea loc la 3 aprilie, iar premierul sârb, Ana Brnabic, a declarat pentru Reuters că trebuie luată o decizie cu privire la proiectul minier înainte de alegeri. Pentru stimularea creşterii economice, guvernul sârb a oferit licenţe de exploatare a resurselor minerale ale ţării unor companii străine, precum Zijin din China, pentru exploatarea cuprului, şi firmei Rio Tinto pentru exploatarea litiului. Activiştii pentru mediu insistă că proiectele miniere vor provoca poluări majore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button