Politică

Mihail Neamţu: O clasă elitistă prosperă pe seama cetățeanului de rând; mama mea, profesoară de limba română, are o pensie de şase ori mai mică decât cea a lui Coldea, pensionat la 52 de ani

Într-o ediție recentă a emisiunii Politik 24, moderată de jurnalistul Dinu Criste la postul de televiziune Cluj Live, Mihail Neamțu a adus critici dure la adresa pensiei și activităților de consultanță ale fostului general SRI, Florian Coldea. Neamțu a evidențiat diferențele substanțiale între pensiile cetățenilor obișnuiți, cum sunt părinții săi, și cele ale foștilor oficiali de rang înalt, precum Coldea, scrie solidnews.ro.

El a subliniat că Florian Coldea, care s-a pensionat la vârsta de 52 de ani, primește o pensie de cinci până la șase ori mai mare decât pensia mamei sale, fostă profesoară de limba și literatura română. El a regretat că mama sa, spre deosebire de Coldea, nu a beneficiat de o carieră care să-i asigure o pensie atât de substanțială.

Neamțu a menționat și tatăl său, inginer care a contribuit semnificativ la dezvoltarea industrială a Aradului, inclusiv la înființarea Fabricii de Struguri care exporta struguri de calitate în toată lumea. În ciuda acestor contribuții, pensia tatălui său este considerabil mai mică decât cea a lui Coldea.

Discrepanța între pensii, potrivit lui Neamțu, este simptomatică pentru o problemă mai largă, în care foștii oficiali beneficiază în mod disproporționat de pe urma sistemului. El a criticat și activitățile post-pensionare ale lui Coldea ca și consultant, susținând că acesta folosește informații confidențiale pentru câștig personal, cu onorarii raportate de până la 700.000 de euro pentru un contract.

„Cineva a luat-o razna,” a remarcat Neamțu, referindu-se la ceea ce el percepe ca fiind o clasă elitistă care prosperă pe seama cetățeanului de rând.

Ediția emisiunii Politik 24 a declanșat o discuție mai amplă despre corectitudinea și transparența alocării pensiilor, precum și despre implicațiile etice ale activităților post-pensionare ale foștilor oficiali.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button