Mihail Albișteanu (AUR): Ajunge cu sacrificarea bătrânilor României

Distribuie acest articol!

Guvernul a anunțat noi reforme odată cu elaborarea Planului Național de Redresare și Reziliență. Printre modificările anunțate se află și propunerea de a majora vârsta de pensionare pentru a echilibra bugetul fondului de pensii și eliminarea pensionării anticipate, executivul asumându-și acest lucru în PNRR. Prin urmare, angajații vor ieși la pensie mai târziu și vor cotiza pentru o perioadă mai lungă de timp CAS.

Deputatul AUR Mihail Albișteanu a comentat pe marginea acestei propuneri a Guvernului Cîțu. Acesta susține că actuala coaliție de guvernare a trebui să elimine pensiile speciale și pensionarea anticipată a celor care primesc astfel de pensii, în loc să sacrifice bătrânii României.

Planul Național de Redresare și Reziliență în valoare de 29,2 miliarde euro nu conține suficiente fonduri pentru a se finaliza Autostrada Moldova, dar prevede creșterea vârstei de pensionare. În timp ce unii se pensionează anticipat cu pensii speciale, alții muncesc o viață de om și primesc pensii derizorii. Cea mai importantă reformă care lipsește din PNRR este reforma clasei politice. Aceasta o vom putea face doar prin vot!”, a mai spus Albișteanu.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: