Politică

Mihai Neamţu: Ce poate fi mai trist decât să-ți împroști părinții cu noroi, să-i necinstești, să-i ocărăști, să-i insulți doar pentru că nu-ți împărtășesc niște convingeri intime, sexuale?

„Ce poate fi mai trist decât să-ți împroști părinții cu noroi, să-i necinstești, să-i ocărăști, să-i insulți doar pentru că nu-ți împărtășesc niște convingeri intime, de factură politică, spirituală ori sexuală? Ce poate fi mai nesocotit decât să îndemni la marginalizarea persoanelor vârstnice vinovate doar pentru că-și mențin crezul creștin și convingerile tradiționaliste?”, scrie, pe Facebook, teologul Mihai Neamţu.

„Atunci mulți se vor sminti și se vor vinde unii pe alții; și se vor urî unii pe alți. Și mulți prooroci mincinoși se vor scula și vor amăgi pe mulți. Iar din pricina înmulțirii fărădelegii, iubirea multora se va răci. Matei 24, 10-12

M-am gândit la acest pasaj biblic când am văzut reacția virulentă a unei fiice răsculată împotriva mamei sale. Mărul discordiei? O ideologie recentă, fabricată-n laboratoarele care dezbină zilnic familii, comunități locale, școli, biserici, națiuni.

În numele toleranței, ajungem să facem execuții-n arena publică. Combătând discriminarea, sfârșim prin eliminarea vocilor dizidente. Clamând diversitatea, impunem gândirea colectivă și uniformitatea ideilor gata mestecate. În numele democrației, scuipăm pe valorile populare.

Se anunță vremuri grele pentru iubitorii libertății”, scrie Neamţu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button