Politică

Mihai Enache (AUR) cere CNSAS clarificări: Nicușor Dan a turnat la Securitate

Candidatul AUR la Primăria Municipiului București, Mihai Enache, îi solicită lui Nicușor Dan să iasă public cu explicații privind documentul apărut în mass-media potrivit căruia acesta ar fi colaborat cu Securitatea și și-ar fi turnat colegii.

De asemenea, Mihai Enache cere Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) să deschidă un dosar de verificare privind calitatea de informator a lui Nicușor Dan, în contextul în care în presă a fost publicat un document care ar confirma acest aspect de interes general.

„Dacă documentul făcut public astăzi este veridic, ne putem face o idee mai clară despre trecutul, caracterul și cariera lui Nicușor Dan. Desigur, pornim de la prezumția de nevinovăție, însă avem tot dreptul să cerem să fie clarificat un astfel de episod din viața celui care s-a erijat în salvatorul Bucureștiului”, a declarat Mihai Enache.

Conform documentului prezentat de o televiziune centrală, Nicușor Dan ar fi colaborat cu Securitatea înainte de olimpiada internațională de matematică din 1988, desfășurată în Australia. În marja evenimentului, acesta ar fi scris note informative pentru Securitate despre doi colegi și un profesor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button