Politică

Mihai Belu: Reținerea candidaților AUR înainte de alegeri și eliberarea lor fără telefoane ne transformă în țară bananieră care face alegerile prin beciurile pușcăriilor

Cred că PNL și PSD trebuie să ceară anularea alegerilor. Cumva, dosarul cu semnăturile tocmai a dat AUR câteva procente în plus.

Reținerea unor candidați înainte de alegeri. Eliberarea lor fără telefoane după câteva ore de anchetă și toată povestea de ieri face România să semene cu un fel de țară bananieră care face alegerile prin beciurile pușcăriilor.

Dacă țin bine minte prin Belarus au mai fost niște incidente similare atunci când Lukașenko s-a reales președinte. Și prin Africa se mai întâmplă uneori chestii similare dacă nu sunt în zonă trupele ONU de menținere a păcii.

În altă ordine de idei, pentru a avea o imagine completă, atunci când vedeți că un partid depune 600.000 de semnături pentru alegerile Europarlamentare trebuie avut în vedere că în termeni reali, acel partid a adunat 3 milioane de semnături pentru că a avut nevoie de aceleași liste și la depunerea candidaturilor pentru Primar, Consiliul Local, Consiliul Județean (General), Primar General.

În concluzie, puțin probabil ca vreo listă să fi adunat toate semnăturile despre care discutăm. Imaginați-vă că sunteți opriți pe stradă și trebuie să stați să completeze datele voastre cineva pe cinci formulare și să trebuiască să semnați de cinci ori la final.

Pentru a se aduna semnăturile ar însemna ca fiecare membru de partid care iese în stradă să aibă o coadă de cetățeni care așteaptă cuminți să semneze.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button