JUSTIȚIE

Mesajul unui om aflat în greva foamei

Mesajul unui om aflat în greva foamei: Emanuel Petran

Judecata judecătorilor

Știu, pare un nonsens această sintagmă, cel puțin privită din punctul de vedere al jurisprudenței, cea care își extrage esența din normele morale. Or, judecatorii, cei care ar trebui să fie garanții acestor norme morale și păstratorii cheilor dreptăți si ale adevărului, la noi, sunt, dacă nu primii, cel puțin cei de-ai doilea dintre cei care nu le respectă. Primii sânt politicienii, care nu ar face ce fac dacă nu și-ar putea aranja lucrurile in justiție, iar cei de-ai doilea sunt judecatorii, care, dacă nu ar promite ajutor politicienii nu s-ar fura. Sau invers. O știm cu toții. Dar o știm din auzite, din ce vedem la televizor, din bârfe. Multă lume, nefiind implicată direct, personal în actul de înșelare a populației de către sistemul judiciar si politic, vede lucrurile cumva detașat, fără implicare emoțională, la rece. „Da, toți știm că se fură, dar ce putem face noi de unii singuri?”. Mai sunt cei care o pățesc personal, care își urlă disperarea, frustrarea, indignarea pe toate căile și care sunt priviți de către ceilalți „Săracul! Uite încă unul pe care sistemul l-a strivit”. Unii, cei care fac parte din sistem sau vor să intre in sistem, o spun cu bucurie, fiindcă privilegiile lor nu sunt în pericol odată ce sistemul functionează si îl strivește pe cel care i se opune, alții, cei care sunt conștienți că sistemul acționează abuziv, nu sunt de acord cu acest lucru, dar spun „eu sunt mic și singur, ce pot eu să fac, un om singur, împotriva sistemului?” În acest mod, cei care susțin sistemul sunt uniți, acționează fiindcă sistemul le asigură bunăstarea, chiar dacă prin furt și opresiune, iar ceilalți, insule, ori urlă de disperare, ori se roagă ca sistemul să nu ajungă și la ei și să nu aibă de suferit. Deși, fiecare simte că, pe zi ce trece, sistemul intră tot mai tare în spațiul lui, în viața lui, în bunăstarea lui.

Cine este sistemul? Ce vrea el și cum acționează?

Sistemul sunt cei care ne conduc de treizecișipatru de ani prin rotație, cei care au condus țara, care au gândit, propus, aprobat legi, cei care au creat acest sistem, racolând pe cei dispuși să-l servească sau care nu și-au dat seama ce fac, cei care au determinat în acești ani, prin felul lor de a gândi legile și de a le pune in practică, prezentul cetățenilor și situația lor actuală. Cetățenii, cei care dacă nu respectă legile sunt băgați la pușcărie sau sunt amendați, deci răspund de încălcarea lor, nu pot fi acuzați că, supunându-se legilor făcute de către cei care conduc, sunt vinovați de faptul că aceste legi și aplicarea lor au adus România și pe ei unde sunt acum. Peste 6 milioane de oameni plecați din țară, cel mai mare exod al unei populații dintr-o țară pe timp de pace, 150 miliarde datorie externă, economia la pământ, educația la pământ, sănătatea la pământ, cultura la pământ etc. Deci, niște oameni care ne-au condus 34 de ani, prin legile care le-au dat și prin punerea lor în practică tot de către ei, au făcut ca cetățenii României și România să ajungă aici. În acest timp ei au sărăcit? Nu, din contră, toți sunt bogați, au afaceri, în loc de șefii noștri, plătiți de către noi, au devenit stăpânii noștri, pe banii noștri, fiindcă toți sunt plătiți sau administrează banii oamenilor. Ceea ce înseamnă că nu sunt proști și incompetenți, ci că au urmat un plan prin care să se imbogățească.

Cum s-a ajuns aici?

În primul rând, prin faptul că oamenii, în momentul în care au simțit că ceea ce face sistemul este numai în folosul lui, nu s-au opus. Unii au plecat, iar alții au încercat să se adapteze sistemului și să-i urmeze principiile. Urmându-i principiile, au devenit precum sistemul, răi, rapaci, gata de a vinde pe oricine, fără principii, fără Dumnezeu. Și asta s-a generalizat. De asta acuma funcționează sintagma „păi poporul este de vină, de asta România este așa cum este”. Nu, oamenii devin așa cum sunt conduși. Dacă sunt educați, sănătoși, culturalizați, atunci devin oameni cu caracter. Dacă nu, nu. Dar problema este, de ce nu au fost educați, culturalizați, tratați? Fiindcă, astfel, au putut fi furați, au putut să fie luați în numele lor 150 miliarde de dolari datorie, iar cei care ne conduc și cei care i-au tocmit s-au îmbogățit. Pe banii și munca românilor.

Cei din afară, ăsta este scopul lor peste tot, deci iși urmaresc scopul. Dacă au cu cine. Sunt țări în jurul nostru care dovedesc că conducătorii lor nu au fost atât de trădători. Deci responsabilii pentru ceea ce se întâmplă sunt conducătorii noștri, cei care la ordinul celor din afară ne-au vândut. Deși sunt plătiți din banii noștri, au jurat pe Biblie să apere România și pe români, au jurat să apere Constituția. Știu, toată lumea îmi spune că sunt naiv, că aceste lucruri nu se întâmplă de fapt, ca jurământul nu mai înseamnă nimic pentru nimeni, că legea este făcută pentru proști și că realitatea este că, la nivel mondial, se întâmplă lucrurile acestea. Păi, tocmai aici este buba. Noi ne-am angajat să ne conducă și avem încredere în niște oameni pe care nu-i obligăm să-și respecte jurământul față de noi, față de nevoile noastre și față de copiii noștri, iar ei îi servesc doar pe cei din afară. Normal că dacă știu că nu o să li se întâmple nimic, de ce să nu fure din banii noștri pentru ei si ceilalți, cărora pentru a le da ce le dau, primesc și de la ei șpagă? De ce să nu oblige și pe cei care le sunt subordonați, apropiați, să fure și ei , să devină șantajabili și astfel să poată să fure la toate nivelele și să servească sistemul, care astfel crește si prosperă, deși este un Golem, un monstru cu picioare de lut, fiindcă ruperea reprezentanților de cei care-i votează, duce la o criză care în timp se va reprercuta asupra tuturor. De fapt ceea ce începe să se vadă în România. Iar apoi să se spună că „românii sunt de vină, mentalitatea lor și că nu se mai poate face nimic”. Romănii, nu toți sunt de vină. În afară de cei care conștientizează și conduc treaba asta, unii o fac din nevoia da a-și intreține familia și din conștientizarea „mersului lumii”, dar cumva sunt obligați, deși lipsa de moralitate nu-i scuză total, iar alții, marea majoritate, nu o fac, dar sunt cei săraci, cei care nu vor fure.

Deci alegerea este între a fura și a munci, iar la noi s-a pus la punct un sistem in care a fura este mult mai important decât a munci. Toate acestea prin conducerea noastră de către niște oameni care au jurat pe Biblie că, conform legilor, vor apăra și vor pune în practică pentru cetățenii pe care îi reprezintă, cei care le platesc salariile, cei care i-au votat și cărora le-au promis înainte de vot că le vor reprezenta interesele, că „a munci” va fi mult mai important decât „a fura”. Asta, în timp ce ei toți s-au îmbogățit și precum știm cu toții, nu din salarii. Deci ei sânt primii care nu respectă ceea ce propovăduiesc, fiindcă, pe față nu-l auzi pe niciunul spunând „hai să furăm”. Iată, de fapt, adevărata criză a României, lipsa de moralitate conform jurământului depus a celor care ne conduc, cei care au jurat pe Biblie față de noi ceva, fără sa-i oblige nimeni, și fac cu totul altceva. Cei care ne promit înainte de alegeri că ne vor reprezenta interesele și după alegeri nu o mai fac, cei care, conștient, ne vând la tarabă, iar apoi încearcă să ne convingă că jurământul și răspunderea este pentru proști.

RĂSPUNDEREA!!!! Asta este de fapt ceea ce se ascunde sub jurământ. Pentru a putea să facă ceea ce fac, ei au anulat RASPUNDEREA! De asta nu mai recunosc jurământul. Anulând-o, pot să facă ce vor, fiindcă de ce să te ții de jurământ dacă nu ai răspundere si nu iti este frică de nimeni si de nimic?

La fel judecătorii. Ei sunt esența permisivitătii furtului generalizat în România. Fără ei nimic nu s-ar putea întâmpla. Politicului si administrativului i-ar fi frică să comită ilegalitățile in fata unor judecatori de onoare, care singuri au vrut să se facă magistrați, care sunt excelent retribuiți, care au depus juramant, pe care codul deontologic îi obligă la onoare. Asta deoarece dacă ei ar fi corecți, dacă ar aplica legea corect, dacă nu ar face spectacolul de teatru pe care îl fac împreună cu avocații, toți înțelegând legile, încadrările lor, probele din dosare și folosindu-se de lipsa de specializare în domeniul jurisprudenței al părților din dosare, nimic nu s-ar putea intampla ilegal. Fac un spectacol de teatru penibil, asumat de către toți cei implicați, avocații părților și judecători. Avocatului tău ii dai mii de euro și te vinde, fiindcă iti spune in față, după ce-l plătești, că el NU RĂSPUNDE, fiindcă nu poate controla judecătorul, iar judecătorul NU RASPUNDE fiindcă NU EXISTĂ RASPUNDEREA MAGISTRATILOR. Astfel singurul care răspunzi cu banii, sanatatea si viața ta esti tu, cel care in cele mai multe cazuri nu si dorit să ajungi acolo. ADICĂ, UNDE NU EXISTĂ RASPUNDERE, EXISTĂ FURT! Astfel, cei din clasa politică, administrativă și ciracii lor tocmiți, au ajutor pe față in instanțe și dau tuturor cetățenilor senzația că „totul este pierdut si nu se mai poate face nimic in fața furtului organizat”. În acest fel ei își ating scopul, fură si isi legalizează furtul prin împământenirea ideii că furtul facut de către ei este de neatins fiindcă ei sunt legea, iar dacă legea fură, atunci nu mai este nimic de facut. Fals! Judecătorii iau salarii și pensii de mii de euro din banii tăi și nu sunt imparțiali, așa cum cere legea, deci trebuie sărăspundăin fața noastră, a celor care îi platim. Spun asta din proprie experiență și din realitate, fiindcă se vede și se știe cum toată România a fost furată datorită faptului că anumiți judecători sunt corupți. Da, nu toți sunt corupți, de obicei dosarele care „trebuie”, prin „grija” președintelui judecătoriei, a Tribunalului sau a Curții, ajung la judecatorii care trebuie, altfel nu se explică cum trei dosare diferite ale mele la Tribunalul din Cluj au ajuns la același judecător, judecătorul Unguraș. Nu toți sunt corupți, dar toți înțeleg ce se întâmplă în sistem și niciunul nu spune nimic, mituiți la tăcere cu pensia de neam prost pentru care nu au cotizat.

De asta, ei sunt atacabili, tocmai prin faptul că reprezentând legea, îi schimbă sensul, ii schimbă înțelesul de lege transformând-o in ne-lege, iar ei declară față de noi că o respectă, deci mint, fură, ne fac rău, pe banii noștri, pe nervii și sănătatea noastră.

De asta fac din nou Greva Foamei în fața judecătoriei din Baia Mare, împotriva judecătoarei Bontea, cea care încearcă să mă fure intr-un dosar extrem de clar, în care eu, având probe, martori, totul la dosar, fiind hărțuit timp de trei ani de soții Pecican, încearcă să îi salveze și să îi scoată basma curată. În acest fel, prin furt, doamna judecător transmite populației și viitorilor hărțuitori, pe care sistemul îi cultivă, că poți să harțuiesti, apoi prin mituirea completului de la Cluj, de la Curtea de Apel, Gârbovan-Tripon, poți să furi 7000 de euro, unui om hărțuit timp de trei ani de sotii Pecican, cei care i-au înscenat un proces de 39000 de euro, care l-au numit timp de trei ani pe Facebook, Prostea, Josnea, Jegspir, nespălat, onanist, că doarme sub poduri. Deși acesta și-a făcut treaba excepțional că manager. Instanța de mai sus a schimbat încadrarea de la cererea de chemare în judecată a Amaliei Pecican si i-a dat 7000 de euro, faptă pentru care le-am făcut plângere penală. Fac Greva Foamei nu pentru că aș fi sinucigaș, am mai făcut-o anul trecut 24 de zile, ci fiindcă este singura armă de a arăta ce hoții mari se întâmplă în justiție ce impact pot avea acestea asupra oamenilor. Mie mi se întâmplă aceste lucruri de 5 ani. De asta, Greva Foamei pe care o fac nu este un act disperat, o fac constient, cunosc ce consecinte se pot abate asupra mea, stiu că bolile pe care cei din sistemul politico-administrativ-judiciar mi le-au generat deja, se pot agrava, dar a spune că m-au îmbolnăvit si pentru asta ii las in pace, din frică, ar fi ca si cum aș multumi călăilor mei. Asta ar insemna că m-au invins și că hărțuire lor asupra mea, făcută conștient, cu acoperirea instanțelor, eu o permit să fie exemplu si pentru alți hărțuitori, care știind că scapi nepedepsit și poți încasa și bani pentru asta, cu sprijinul instanțelor, vor lansa sesiuni de abonamente pentru hărțuitori și vor edita manuale de hărțuire. Nu, eu vă spun, „m-ati imbolnăvit prin hărțuire asupra mea timp de trei ani, m-ați furat împreună cu instanțele și desi v-o spun, voi tot incercati sa mă imbolnaviti mai tare, furându-mă din nou, iar aceste lucruri, impotriva voastră se adună pe răboj si veti raspunde la plangerea penală pe care v-am facut-o pentru grup infractional organizat. Așadar, STOP, NU MAI PERMIT SĂ FIU FURAT DE CĂTRE NIMENI! Așadar, greva foamei, pe care o fac, este un avertisment adresat lumii, asupra a ce faceti voi, o vad ca posibilitatea de a atrage atenția țării de ce se întâmplă în justiție și ce principii, împotriva jurisprudenței însăși, a moralei, a jurământului depus, a populației țării, cea care muncește, cu realizări excelente, se întâmplă la noi în țară, facute de către cei care sunt pusi sa ne apere. Doresc, alături de alți oameni, să se creeze un val de petiții, reacții, proteste prin care să se repună pe tapet răspunderea magistraților. Nu acum, ci inainte de alegeri. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, furtul în România va fi legalizat, cu acte, iar noi nu vom mai avea altă soluție decât să luăm topoare și furci pentru a ne apăra, să plecăm în străinătate sau să ne apucăm și noi de furat.

Cel mai grav lucru mi se pare că am sunat 6 jurnaliști din Baia Mare și niciunul , deși a promis, nu s-a ținut de cuvânt și nu a venit să stea de vorbă cu mine. Asta înseamnă că cei care reprezintă ” câinele de pază al democrației „, de fapt sunt niște cățeluși, care nu vor să pună în discuție subiecte care deranjează autoritățile, deci sunt plătite de către ele. Ori ceea ce se întâmplă în justiție este tocmai dosirea acestor lucruri și modelul prin care s-a ajuns aici. Trebuie rezolvate nedreptățile, nu dosite. Cu toții spuneți că nu este bine ce se întâmplă la noi, dar nimeni nu face nimic concret, esențial, adică să se opună public faptelor reprobabile pe care cei puși de noi să ne apere, ne distrug.

(text preluat de pe pagina de FB a lui Emanuel Petran)

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button