Opinii

Mesajul unei profesoare: Dana Budeanu să-și vadă, în continuare, de educarea “amețitelor” și “a mafioților”!

“Marș la clasă!”… Sau când media românească ajunge să ceară păreri despre subiecte grele de la “influenceri”!

Împreună cu o echipă de elevi realizăm niște podcasturi cu foști (dar nu numai) absolvenți ai Liceului Teoretic “Nicolae Iorga”, București. În principiu, oameni cu care ne mândrim și care ar putea fi exemple pozitive pentru copii. Întâmplător, am aflat că “vedeta” noastră mioritică, distinsa Dana Budeanu, a fost elevă a acestui liceu, absolvind, undeva, înainte de 2000.

Nu cred că vreți să aflați reacțiile foștilor profesori la auzul numelui fostei eleve, cum trata profesorii, cum se comporta la ore, cum clasa în care era elevă devenise spaima școlii! Ce judecăți de valoare pe tema învățământului poate emite după experiențele dumneaei?…

Această doamnă spune că ar fi de acord cu salarizarea după competențe, că nu și-ar da copilul să îl învețe un profesor de șapte, dar știe dumneaei ce înseamnă un șapte la Concursul de Titularizare? Știe câtă muncă depun profesorii, cât de mult învață, prin câte inspecții trec, și că de multe ori nici măcar acest șapte nu e relevant? Pentru că sunt profesori care au luat 10 la Titularizare, sunt excelenți profesional, dar în clasă vorbesc doar cu… tabla.

Cineva spunea că “un profesor excelent pune oamenii deasupra principiilor și deasupra procedurilor” și că “predarea excelentă e ca un act de iubire. Nu mai ai argumente de ce să o faci, dar o faci și asta te diferențiază, te scoate din orice ordine.” Știe Dana Budeanu despre asta? Cum poate să evalueze din punctul dumneaei de vedere un profesor competent?

Aș ruga-o pe această distinsă fostă absolventă a liceului să nu-și mai dea cu părerea despre învățământ! Să-și aleagă orice subiect dorește, mai puțin învățământul!

Nu a fost o elevă cu care să ne mândrim, a făcut multe răutăți, așa că…

Să dea Titularizarea, să vină măcar un an la catedră, să vadă cu adevărat ce înseamnă un profesor, și apoi discutăm!

Și, dacă nu dorește, să-și vadă, în continuare, de educarea “amețitelor” și “a mafioților”!

Raluca Marei

[Poveștile cititorilor]

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Un comentariu

  1. Terra a devenit o cloaca cotropită de bipezii care îndrăgesc si susțin materialismul. Care ucid moral și fizic pentru bani, glorie, faima, placere și mai ales pentru milioane de euro.

    Profesorii egocentrici și plini de ei susțin tot ce este împotriva Binelui. Lor le place sa fie stăpâni și să aibă servitori care sa li se închine. Ei nu lupta pentru Bine! Susțin ierarhiile sociale deoarece le place ca alții să fie inferiori lor. Ei sunt urâți pe dinăuntru. Privesc cu dispreț pe cei care care nu au doctorate, pe cei care au 4 clase. Ei înjura fin, cu vorbe frumoase și arată cu degetul spre cel needucat, nerafinat. Dar ei tot o mizerie produc. Ei vorbesc frumos, intelectual ca sa nu deranjeze Sistemul.
    Le place mizeria numita competiție, le place dezumanizarea. Ca sa fii primul trebuie sa calci pe toți, sa hrănești orgoliul , mulțumit că i ai învins. Și mai vor și premii și laude pentru mizeria asta.

    Ei urmează poruncile sistemului si spun că ne educa pe noi? Spre ce? Spre susținerea acelorași mizerii numite Stat și Societate? Societatea ne termină nervos. Ne baga la comun și ne rupe daca nu ne încadrăm in regulile ei de cacat, in regulile mai ales nescrise.

    Profesorii sustin concurenta și competitiile, și numesc asta iubire pentru copiii lor/nostri??!

    Ce cooperare poate fi intre cel care influențează și cel care este influențat?
    Ce cooperare poate fi intre stăpâni și servitori/ sclavi , între dominați și dominatori?

    Profesorii creează generații de sclavi supuși sistemelor ca sa plătească taxe, in vreme ce stăpânii capitaliști plus bancherii camatari ne au nenorocit pe toți. Raul este în aer. Formează generații care sa urmeze superficialități (obiceiuri formale care sa le acopere tristețea interioara, prefacandu se veseli), care sa i distragă de la problemele de fond. Daca nu te supui regulilor, convenientelor ești exclus de ceilalți din „bunătate”, nu?

    Perpetuează atacul că avem „datorii”. De când ne naștem suntem plini de „datorii”, de la datoria față de familie (că părinții sunt nemernici și ce, suporta i), până la cea pentru stat (da bani statului, supune te orbeste și fă plozi, altfel de ce trăiești?). E in regulă sa fii obligat sa faci armata și să omori cetățeni pentru „stat”. E in regulă sa fii pedepsit daca dezertezi, mama ce trădător!. Poți să omori că nu i nici o problema pentru societate și stat- concepte sinistre. Și popii proliferează aceleași nemernicii, sa te sacrifici. Chipurile sacrificiul înseamnă iubire. Minciuni!

    Suntem împroșcați cu rahat de când ne naștem și mai trebuie sa și suportam aroganta profesorilor și orgoliul lor mizerabil. Daca un om apare în fata ta a fi destept și bun și reușește să schimbe ceva in jurul lui, ei își aroga rezultatele, pentru ca, chipurile, ei, profesorii l ar fi format. Profesorii sunt niste închipuiți!

    Vreți valori, dar și capitalism? Sa ne sprijinim intre noi, să fim buni unii cu alții, dar și capitalism? Vreți valori dar și să umilim și să disprețuim pe ceilalți, pe cei care nu au studii superioare? Și să se vadă superioritatea prin bănet? Altul nu merita concediu, trai decent, nu? Că are o meserie fara prestigiu social? Ne baga in fața diplomele lor, chestii materiale și ne impun respect cu forța.

    Cunoașterea le a zdrobit capul!

    Competitiile sunt războaie in miniatura. Un copil se laudă că a luat aurul la olimpiada. Așa, și? A fost învățat că trebuie să primească laude, populimea sa i se închine. Pentru cine a învățat? Pentru el sau pentru populime?!

    Profesorii nu au vazut nemernicia acestui sistem financiar care se repeta la 100 de ani? Ii doare in cot? Nu pretind ei ca sunt culți și deștepți? Nu trebuia să le spună elevilor ce urmează ca sa se pregătească pentru dezastru?. Cine sunt monștrii ce aduc acest dezastru?

    Ca sa ai bani multi trebuie sa iei de la alții. Înstăriții nu împart cu alții. Toți banii sunt murdari. La nivel înalt, nu poți să ai bani foarte multi fara sa fi păcălit, escrocat sau șantajat pe careva, ca sa nu zic și băgat în mormânt.

    Ce au inteles profesorii? Absolut nimic! Predau fiecare câte o materie așa cum e ceruta de agenda política, chinuindu se sa de-a examene ca sa aibă mai mulți bani la salariu. Materia aia nu te creste și nu te îmbogățește ca fiinta pe interior. Căci asta înseamnă educație: cultivarea perpetua a valorilor, sădirea/cresterea semințelor de a fi bun și a face bine in general, de a te sprijini sa ajungi înțelept. Sa înțelegi ce este bine , ce este rău. Sa îți clarifici de ce este bine, de ce este rău. Educația te sprijină sa te însănătoșești, te sprijină sa dai drumul raționalului, sa nu intri in ierarhia stăpân -servitor, căci te transforma pe interior, si cate și mai cate. Sa nu faci rău altuia (așa nu ți faci nici ție), sa nu faci chestii strâmbe altuia, chestii nedrepte. Că înveți să și numeri până la „100 „e altceva. Asta e normalul de educație care nu este la școală pentru că sistemul inițial , prusac moștenit, este de cacat. Pentru că „statul” și „societatea” sunt mai presus de ființele umane.

    Profesorii nu pregătesc tinerii să taie Raul din rădăcini, acest rău care are multe forme. Nu i pregătesc nici măcar sa nu fie afectați de Raul din jur. Ești împotriva sistemelor, demaști minciunile, strâmbele, esti exilat, denigrat, atacat. Societatea se dezice de tine. Profesorii arata această realitate? Ce ne învață ei?
    Ei vor bani, pentru că, chipurile, formează caractere. Minciuni!

    Vor bani pentru că salariul minim nu le ajunge așa cum nu le ajunge tuturor românilor. Pentru că politicienii și mafia politica ne au distrus pe toți. Ii numesc demnitari in loc de criminali sau lichele. Ei nu spun lucrurilor pe nume, așteaptă să o spunem noi , „ăia”, care nu predam și nu ne credem zeii „formatori de caractere”. Ne au învățat la școală supușenia, frica, sa lăsăm capul plecat, impunandu ne ce cred ei că e bine. Și să învățăm pe de rost, corect, ca sa trecem nenorocita de clasa. Daca te revoltai dominării lor erai un elev „concediat”.

    Școala în sine, cu note, evaluări (ne judeca sfinții de profesori, apoi cei de la HR sa vadă în cate moduri se pot folosi de „obiectele umane”), examene, autoritate, impuneri, este un coșmar!
    Daca voiesc să știu cât știu, eu sa aleg o verificare a cunoștințelor. Nu sa fim obligați la evaluari. Mai rămânem și cu sechele că nu am luat nota corespunzătoare.

    Profesorii nu aduc nici o schimbare! Mai predau și evoluționismul in scoli si tot nu pricep că acest teritoriu (și Terra) este plin de animale. Și ei cer de la animale chestii bune? Orgoliul, lăcomia, dominarea, placerea, cruzimea, șefia, stăpânirea, competiția, mârșăvia, escrocarea, viclenia, impunerea, toate sunt întunecate!

    Lumea este un Infern! O accepți, faci parte din ea și te distruge.

    Profesorii , în general, sunt niste cretini (nu este o jignire, este faptul) surprinși , acum, că nu mai sunt adulati de nimeni. Atunci când te duce capul și ești deștept, vezi in clar fara autoiluzii ce este în jur; nu mai poți tolera minciunile, strâmbătățile, imaginile de fațadă, mafia din propriul sistem de învățământ, samd. Simți ce este Binele, ți e clar Raul.
    Lupți pentru dreptate in general, împotriva a tot ce este strâmb și rău! Binele nu este personal!

    Ambiția este dușmanul iubirii, iar fara iubire, ești o ființă umană moarta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button