Mesajul lui Streinu-Cercel pentru românii din Italia: „Dacă nu au nevoie să vină de Paște, să nu vină”

Distribuie acest articol!

Managerul Institutului “Matei Balş”, Adrian Streinu Cercel, îi sfătuiește pe românii din străinătate să nu vină în țară de Sărbători, decât dacă este absolută nevoie.

Profesorul Adrian Streinu Cercel a avut un mesaj ferm pentru românii care se pregătesc să vină acasă din Italia, de Paște.

”Dacă nu au o nevoie anume să vină, să nu vină, dacă trebuie să vină în mod obligatoriu să ia în calcul că ar putea fi izolați la domiciliu”, a spus Streinu-Cercel, prezent în studioul Medika Tv, la emisiunea Medika Special.

Managerul Institutului “Matei Balş” a continuat: ”Dacă vin din anumite arii în ajun de Paște, s-ar putea să aibă o surpriză, în funcție de evoluția contextului epidemiologic, să fie puși în izolare la domiciliu sau chiar în carantină instituționalizată dacă vin din zone unde există în circulație acest virus. Deci, e văzând și făcând”.

Adrian Streinu-Cercel a menționat, totuși, că autoritățile române sunt pregătite să facă față valului de români din Italia care ar putea veni acasă de Paște, iar controlul și adoptarea măsurilor necesare în cazul lor se vor face ”cu calm” și rigurozitate.

Sursa: www.stirileprotv.ro


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: