Merkel lasă Ucraina la mâna lui Putin: A refuzat participarea la Summitul Crimeea

Distribuie acest articol!

Cancelarul german Angela Merkel a refuzat invitația președintelui Ucrainei Volodimir Zelensky de a participa la Summitul Inaugural Platforma Crimeea. În urmă cu câteva zile Angela Merkel l-a vizitat pe președintele rus Vladimir Putin, fiind primită cu mare fast de aliatul său strategic.

După cum ne așteptam, cancelarul german trădează Ucraina și o lasă pe mâna Federației Ruse, având în vedere că urmează și distribuția gazelor prin Nord Stream 2. Cu un tupeu fantastic, Germania îi transmite Ucrainei să treacă pe energie verde și pe hidrogen, în timp ce țara lui Hitler face Uniunea Europeană din nou depentă de Rusia prin importurile masive de gaz rusesc.

Volodimir Zelensky s-a declarat îngrijorat de ceea ce se va întâmpla peste 3 ani, când contractul de livrare a gazelor rusești prin conducte ucrainene va ajunge la final. Pierderea a miliarde de dolari din taxele de tranzit ar afecta puternic economia Ucrainei.

“Ucraina ar trebui să fie pregătită pentru reducerea tranzitului de gaz, în cazul în care consumul în Europa va scădea. Prin urmare, Kievul trebuie să se angajeze în producția de energie verde şi din hidrogen.”, a declarat Angela Merkel.

La rândul său președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a replicat acid: “Energia verde şi din hidrogen – Muncă pe termen lung. Dar gazoductul “Nord Stream 2″ va începe să funcționeze acum.”

Se pare că Zelensky a înțeles logica Berlinului, dar e cam târziu pentru Ucraina. Germania, prin “Nord Stream 2”, s-a asigurat că industria sa nu va depinde de conflictul dintre Kiev şi Moscova. Merkel s-a ales cu gaz la preț bun, iar Ucraina cu un război hibrid pe teritoriul său.

Cât despre evenimentul la care participă premierul Forin Cîțu pare a fi un fiasco. Fără Germania, acest Summit Inaugural Platforma Crimeea nu este decât o joacă pentru copii. Eveniment în cadrul căruia mărunții lideri ai țărilor europene se vor băga puțin în seamă, probabil se vor face și careva declarații tari, și cam atât. Efecte și rezultate zero.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: