Știrile 60m.RO

Medicul care și-a înțepat un coleg la Spitalul Floreasca este soțul consilierei lui Iohannis pe probleme de sănătate

Medicul de la Floreasca, cel care și-a înțepat un coleg cu un instrument folosit la operația unei paciente cu hepatită, este soțul consilierei prezidențiale Diana Păun. Bărbatul este acum urmărit penal pentru purtare abuzivă.

Sorin Păun, medicul care și-a înțepat un coleg de la Spitalul Floreasca, este soțul Dianei Păun, consilier de stat la Departamentul Sănătate Publică al președintelui Klaus Iohannis.

Medicul Sorin Păun, chirurg în cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală este urmărit penal pentru purtare abuzivă fiind acuzat că, în timpul unei operaţii, în urma unei dispute cu echipa care îl asista, a scos un electrocauter din pacienta aflată pe masă şi l-a înţepat pe un coleg medic. Femeia pentru care fusese folosit instrumentul avea hepatită.

„În fapt, s-a reţinut că la data de 06.03.2020, aflându-se la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, în timp ce efectua o intervenţie chirurgicală asupra unei paciente, în calitate de medic chirurg la Secţia Chirurgie II din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul a adresat injurii şi expresii jignitoare medicilor din cadrul echipei operatorii. Pe parcursul intervenţiei chirurgicale, inculpatul a înţepat cu electrocauterul scos din plaga pacientei un medic din echipa operatorie, provocându-i leziuni care au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, unitate care instrumentează acest dosar. 

Medicul înţepat cu electrocauterul a avut nevoie de tratament profilactic, întrucât pacienta pentru care fusese folosit instrumentul medical era diagnosticată cu hepatită virală. 

„Întrucât pacienta era pozitivă pentru virusul VHC (hepatită tip C), persoana vătămată a raportat evenimentul responsabilului de medicina muncii, fiind îndrumată către Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş pentru prescrierea unui tratament profilactic”, precizează sursa citată.

Medicul Sorin Păun este urmărit penal pentru purtare abuzivă. Infracţiunea include şi fapta de lovire infracţiune complexă, iar în cazul acesteia limitele de pedeapsă ale infracţiunii de lovire, care sunt de la trei luni la doi ani de închisoare sau amendă, se majorează cu o treime.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button