Medicii de familie: Gestionarea pandemiei nu se poate face „doar pe hârtie” și „la televizor”
Societatea Națională de Medicina Familiei transmite că, de când a debutat epidemia COVID-19 în România, medicii de familie au preluat sarcini grele și critică autoritățile pentru că profită de ei.
„Se împlinesc șapte luni de la declararea stării de urgență în România, o perioadă suficientă pentru a înțelege care sunt nevoile pacienților și cum ar trebui instituțiile statului să satisfacă într-o cât mai mare măsură aceste nevoi. În 15 martie, odată cu declararea stării de urgență, a avut loc practic blocarea accesului pacienților nonCOVID la spitale, închiderea temporară a celor mai multe cabinete din ambulatoriile de specialitate și transferarea îngrijirilor asigurate până atunci de către spitale și ambulatoriile de specialitate către medicii de familie”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Societatea Națională de Medicina Familiei.
De asemenea, Societatea susține că medicii de familie au preluat sarcini foarte diverse, cele mai multe cu caracter de noutate pentru profesia medicală în general, dar și pentru specialitatea lor.
Medicii de familie atrag atenția că după șapte luni de pandemie s-ar părea că „ucrurile evoluează cât se poate de îngrijorător în ceea ce privește controlul răspândirii infecției cu SARS-CoV-2”.
Ei mai spune că este momentul ca autoritățile să înțeleagă faptul că gestionarea pandemiei nu se poate face „doar pe hârtie” și „la televizor”, fără să se țină cont de opiniile celor care sunt zilnic in contact cu pacientul.
În final, aceștia transmit că este anormal ca autoritățile „să profite în mod repetat de capacitatea de tampon a medicilor de familie, categorie pe care cu îndârjire au uitat să o menționeze în comunicările lor”.
Societatea Națională de Medicina Familiei cere consultări de urgență pentru gestionarea corectă și eficientă a actualei situații.
Sursa: EurActiv.ro
- Hellvig, fostul șef SRI, a revenit în PNL. Singurul partid „necondus” de serviciile secreteFostul şef al Serviciului Român de Informații (SRI), Eduard Hellvig, a revenit marți în Partidul Naţional Liberal. „Simt că este un moment complicat pentru întreaga democraţie românească şi că acum este nevoie ca liberalii să fie mai uniţi ca niciodată”, spune Hellvig. El a scris pe X că succesul înregistrat de suveranistul filorus Călin Georgescu în primul …
- Claudiu Năsui minte de rupe: AUR nu are niciun proiect de lege pentru armata obligatorie de un anÎntr-o dezbatere televizată la Digi 24, Claudiu Năsui a lansat o afirmație complet falsă, susținând că AUR ar avea un proiect de lege pentru introducerea armatei obligatorii de un an. Aceasta este o minciună sfruntată, fără nicio bază reală. AUR nu promovează înregimentarea forțată, ci un plan modern de instrucție civică și militară pe termen …
- Elena Lasconi e disperată. Vrea guvern de uniune națională dar refuză dezbaterea cu Călin Georgescu la TVRElena Lasconi e disperată. Vrea guvern de uniune națională dar refuză dezbaterea națională cu Călin Georgescu. Elena Lasconi, candidata formațiunii neomarxiste USR în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, a recunoscut miercuri seară, într-o emisiune la Antena 1 că ia în calcul varianta unui guvern de uniune națională. „Aș vrea să atrag atenția românilor că …
- PSD, PNL și USR instaurează cenzura pe rețelele sociale, în timp ce ei mint poporul cu televizorulCând vine vorba de manipulare, PSD, PNL și USR aplică dubla măsură fără nicio jenă. În timp ce condamnă public dezinformarea de pe rețelele sociale, aceleași partide susțin tacit propaganda televiziunilor, care au primit peste 300 de milioane de lei din bani publici în ultimii trei ani. Haștag-ul „calingeorgescu” a fost interzis pe Tiktok la …
- Fost judecător CCR, despre anularea alegerilor: Acum culegem consecinţele nocive în cazul hotărârii în cazul ȘoșoacăFostul judecător al Curţii Constituţionale a României Petre Lăzăroiu spune că CCR, care trebuie să judece joi două cereri de anulare a primului tur al alegerilor prezidenţiale, poate lua o asemenea decizie, însă pentru asta trebuie să aibă nişte documente precise, clare şi fără echivoc că au existat, într-adevăr, factori care au contribuit la schimbarea clasamentului. „Curtea nu …